Home > #Hoofdnieuws > Vettel wint ook in Bahrein, Vandoorne achtste

Vettel wint ook in Bahrein, Vandoorne achtste

Na Melbourne heeft Sebastian Vettel nu ook de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein gewonnen. De Ferrari-rijder hield nipt de Mercedes van Valtteri Bottas achter zich.

De beginfase van de tweede GP van het seizoen verliep dramatisch voor Red Bull Racing. Max Verstappen had een aanrijding met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en niet veel later viel Daniel Ricciardo in de tweede wagen van het team plots stil.

Tijdens de pitstops ging het gruwelijk fout bij Ferrari. Kimi Raikkonen raakte het been van een van de monteurs en kwam in de pits tot stilstand. Een podiumplek ging zo aan de neus van de Fin voorbij.

Sterke Gasly

Zijn teamgenoot Vettel deed alles juist en kwam voor de tweede keer dit seizoen als winnaar over de streep. Bottas en Hamilton stuurden hun Mercedes naar het podium, maar de man van de wedstrijd was ongetwijfeld Toro Rosso-rijder Pierre Gasly. De Fransman finishte als vierde en Kevin Magnussen verzilverde de sterke prestaties van Haas met een mooie vijfde plek.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende een moeilijk weekend maar sloot af met een positieve noot. Achter zijn teamgenoot Fernando Alonso kwam de West-Vlaming als achtste over de streep.

Foto © Ferrari

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: stemmen voor de openingsrace