Home > Rally > Philip Lommers wint TAC Criterium

Philip Lommers wint TAC Criterium

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

“Het ging vlot, en vlotter dan we hadden kunnen hopen”, gaf Philip Lommers mee op het eindpodium. “Maar vandaag was het dan ook BMW-weer”.

Dat reflecteerde zich ook in de uitslag van het RACB Rally Criterium op het einde van deze manche in de TAC in Tielt. Philip Lommers gaf de BMW E36 M3 de sporen van bij aanvang. En met 8 besttijden op … 8 proeven was er niet echt enige twijfel over de juiste en terechte winnaar van deze Criterium manche.

Wouter Lievens, in de “West-Vlaamse” BMW E36 M3, volgde gedwee en scoorde dan ook de tweede plaats. Hij gaf op het einde van de dag 44 seconden toe op de leider. Maar dat kon zijn pret op het podium niet drukken! Hij kon dan ook rekenen op Xavier Alliet, derde op 1’37” van de leider met de BMW E30 M3, om de West-Vlaamse eer hoog te houden.

Bjorn Renier, terug van weggeweest met de Clio R3, strandde aan de voet van het podium, net voor Christophe Panis. Die scoorde een uitstekende 5de plaats op de Citroen C2 R2 Max.

In de tussenstand blijft Philip Lommers, met twee zeges op twee wedstrijden, royaal aan de leiding van het RACB Criterium.

De volgende manche wordt gehouden in de marge van de Sezoens Rally in mei.

 

(foto’s: W. Bouchez)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50