Home > #Hoofdnieuws > Ogier behoudt bonus, Neuville klaagt

Ogier behoudt bonus, Neuville klaagt

Sébastien Ogier blijft ook bij de start van de tweede dag in Corsica de debatten beheersen, terwijl Thierry Neuville doet wat hij kan om de schade te beperken.

In Corsica wordt de tweede dag van de wedstrijd wat vreemd ingedeeld. Er staan zes proeven op het menu, twee deze ochtend, ééntje net voor het middaguur, nog ééntje in de loop van de namiddag en dan weer twee in de vooravond. De ochtend begon alvast stevig met respectievelijk 35 en 15 kilometer tegen de chrono, terwijl deze middag de 17-kilometer lange KP van Novella de eerste lus vervolledigt. Dezelfde proeven staan later dan uiteraard weer op het menu.

Sébastien Loeb bewees zijn kunnen, want de Citroën-man, opnieuw gestart na de crash van gisteren, zette tweemaal de snelste tijd neer. Loeb speelt uiteraard niet meer mee voor de knikkers na zijn ‘opgave’ van gisteren.

“Niet gemaakt voor deze wegen”

Achter de Franse meervoudige wereldkampioen vergrootte Sébastien Ogier lichtjes zijn voorsprong op Thierry Neuville die niet te spreken was over zijn wagen: “We kunnen niet beter, de wagen dweilt over de weg en is niet gemaakt voor deze omstandigheden en de brede wegen van deze proef.” Sordo en Mikkelsen hadden overigens dezelfde mening over de Hyundai… Kris Meeke is in zijn Citroën genaderd tot op 2,3 seconden van Neuville, die zelf 38,4 seconden van Ogier volgt.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender