Home > #Hoofdnieuws > Mies snelste in eerste vrije training, ambitieuze Vanthoor

Mies snelste in eerste vrije training, ambitieuze Vanthoor

In de eerste vrije training van de Blancpain GT Series Sprint Cup in Zolder is het Christopher Mies die de snelste chrono neerzette. Met de #1 WRT Audi R8 LMS klokte hij af op 1’29”7206. Tweede snelste is Markus Winckelhock in de Sainteloc Audi met 1’29”805. De #19 GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 vervolledigt de top drie met 1’29″815. Alessio Picariello, die nog maar net present tekende als teamgenoot van Gilles Magnus, houdt het bij de achtste plaats met 1’30”398, terwijl de #2 WRT Audi van Dries Vanthoor een Will Stevens de negende snelste tijd bij elkaar reed. 

Er reed een Lamborghini in de weg bij de eerste vrije training, maar voor de rest verliep die goed. Ik rijd praktisch in mijn achtertuin dit weekend, dus natuurlijk wil ik winnen. En dat is ook mogelijk denk ik, met Will Stevens als teamgenoot en met de steun van WRT. We willen dit hele seizoen eigenlijk zo veel mogelijk winnen, want nadat ik vorig seizoen in de laatste tien minuten de titel heb verloren, wil ik hem nu zéker binnenhalen”, vertelt de steeds ambitieuze Dries Vanthoor.

Gilles Magnus neemt dit weekend deel aan de Sprint Cup met Alessio Picariello. “Het is een mooie opportuniteit voor mij om samen met Alessio te rijden. Ik weet nog maar van gisteren dat hij mijn teamgenoot is dit weekend. Hij heeft al een pak ervaring met de Audi R8 LMS (twee seizoenen in de Aziatische GT-competitie), ik kan dus veel leren van hem.”

In een ideale wereld wint een Belg de twee Sprint Cup-races die op het programma staan dit weekend. De tweede vrije training staat vandaag om 14u20 op het programma, morgen om 9u15 begint de kwalificatie en om 15u25 start race 1. Op zondag wordt race 2 verreden om 13u30.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open