Home > #Hoofdnieuws > Gilles Magnus heeft druk weekend voor de boeg

Gilles Magnus heeft druk weekend voor de boeg

De 18-jarige Gilles Magnus rijdt dit weekend in Zolder een stevig programma. Samen met Alessio Picariello en WRT gaat de vicekampioen van de Formule Renault NEC met de Audi R8 LMS de uitdaging aan in de Blancpain GT Series Sprint Cup. Maar Magnus staat ook op de deelnemerslijst van de Belcar, met de Norma van DVB Racing. De Antwerpenaar heeft dus een druk raceweekend in het vooruitzicht.

Ik kende de teambaas van WRT, Vincent Vosse, al van de WRT karting academy vroeger, en heb die band altijd onderhouden. Toen hij me de kans gaf om mee te doen dit weekend in de Sprint Cup, kon ik niet anders dan toezeggen”, is de verklaring die Magnus geeft voor zijn druk weekend. “Ik weet sinds gisteren dat ik samen met Alessio Picariello mag rijden. Dat is een groot voordeel want hij heeft al twee seizoenen ervaring met de Audi R8 LMS, al is het voor hem zijn eerste keer bij WRT.” 

Belcar

Naast de Sprint Cup doet Magnus dit weekend ook mee in Belcar. Perfect te combineren is het programma van Gilles Magnus niet, maar een oplossing is niet ver weg: “In Belcar ga ik enkel meerijden in de race zelf, de kwalificatie is niet haalbaar omdat ik dan te veel van wagen moet wisselen met mijn dubbel programma!”

De jonge rijder werkt het hele Belcarseizoen af met de DVB Norma, al blijft hij dromen van een toekomst bij WRT. “Mijn ultieme doel is natuurlijk om het niet bij deze ene race te houden met de R8 van WRT. Ik zou er zeker geen nee tegen zeggen, mocht ik de kans krijgen om er een volledig seizoen mee te rijden!”

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters