Home > #Hoofdnieuws > Ferrari snelst tijdens trainingen in Bahrein

Ferrari snelst tijdens trainingen in Bahrein

Ferrari heeft de eerste dag van het Formule 1-weekend in Bahrein als snelste afgesloten. Kimi Raikkonen moest zijn bolide kort voor het einde van de tweede vrije training langs de kant van het circuit parkeren, maar niemand kon zijn rondetijd verbeteren.

Voor Max Verstappen begon het weekend op de slechtst mogelijke manier. Na amper een paar minuten moest hij zijn Red Bull langs de kant van de weg parkeren met problemen. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo reed de snelste ronde, gevolgd door de Mercedes van Valtteri Bottas en de Ferrari van Kimi Raikkonen.


De tweede sessie vond plaats in dezelfde omstandigheden als de kwalificatie en de race, in het donker, en was dus veel representatiever voor de rest van het weekend. Kimi Raikkonen was dit keer de snelste in de Ferrari, al moest hij kort voor het einde zijn wagen aan de kant zetten doordat een van zijn wielen niet goed aan de wagen was bevestigd.

Sebastian Vettel moest elf duizendste van een seconde toegeven op zijn Finse Ferrari-teamgenoot, terwijl Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in hun Mercedes een halve seconde verloren ten opzichte van de Italiaanse bolides. Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo moesten genoegen nemen met de plaatsen vijf en zes.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne was dertiende tijdens de eerste sessie en tiende tijdens de tweede training. In totaal reed de Mclaren-rijder zestig rondjes.

Foto © Ferrari

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium