Home > #Hoofdnieuws > Ogier stevig leider in Corsica

Ogier stevig leider in Corsica

Na de eerste dag van de rally van Corsica is het Sébastien Ogier die de toon blijft aangeven. De Fransman won ook de derde proef van de dag en hij heeft een bonus van 33,6 seconden op Thierry Neuville. Kris Meeke is op 38,7 seconden derde. 

In Corsica is WK-leider Sébastien Ogier (M-Sport Ford) dus erg sterk bezig. Hij kon ook in de tweede passage op de 49,03 km lange proef van La Porta – Valle di Rostino verder zijn stempel drukken en reed de snelste tijd voor Thierry Neuville (Hyundai). Neuville kon wel opschuiven naar de tweede plaats in de tussenstand, op een goede halve minuut van zijn voornaamste concurrent voor de wereldtitel. Kris Meeke (Citroën) volgt op vijf seconden van onze landgenoot. Ott Tänak (Toyota) volgt op zes seconden van Meeke en het voorlopige podium. Esapekka Lappi (Toyota), die de laatste proef van de dag won, vervolledigt de top 5. 

Jan Kopecky (Skoda) leidt in WRC 2, op een 11de plaats algemeen. De Tour de Corse herneemt morgen om 7u37 voor een dag met zes proeven. 

Foto © WRC

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender