Home > Rally > Het programma voor WRC Corsica

Het programma voor WRC Corsica

De WRC-wedstrijd in Corsica mag dan al afgetrapt zijn met de shakedown, het echte werk moet uiteraard nog beginnen. De asfaltrally op het eiland in de Middellands zee is een atypische wedstrijd, met amper 12 proeven, maar wel lange en slopende proeven waar elke fout ongenadig wordt afgestraft. Show-KP’s vindt u al helemaal niet en de totale afstand bedraagt 333,5 km tegen de chrono. 

De meningen van de toppers las u eerder hier al en dat Kris Meeke de shakedown won, vertelden we u hier al. Wat staat er echter op het programma van morgen tot zondagmiddag?

Vrijdag 6 april brengt vier KP’s, tweemaal La Porta, goed voor 49,03 km, terwijl Piedigriggio goed 13,55 kilometer lang is. Gestart wordt er om 09u50, 11u09, 15u12 en 16u31. Op zaterdag staan er twee lussen van drie proeven op het menu, met achtereenvolgens 35,61 km, 15,45 km en 17,39 km.  De ochtendlus start om 7u37, de namiddaglus om 15u21. Zondag wordt dan afgesloten met Vero, maar liefst 55,17 km lang en last but not least volgt de Powerstage om 12u18, goed voor toch ook 16,25 km tegen het WRC-uurwerk.

Het is relatief koud op Corsica, maar als alles meezit, blijft het wel droog.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender