Home > #Hoofdnieuws > Ongeoorloofde verkenningen brengen rally Trois-Ponts in gevaar

Ongeoorloofde verkenningen brengen rally Trois-Ponts in gevaar

Het moest er van komen… In Trois-Ponts, vlakbij Stavelot, stond dit weekend in principe een wedstrijd van de Waalse federatie ASAF op het menu. Maar door het verboden verkennen vooraf, heeft het departement Natuur en bos in Wallonië de toelating voor de wedstrijd (deels) ingetrokken. Mogelijk kan de wedstrijd zondag op een alternatief parcours plaatsvinden.

Het is een echte pest voor iedereen die op of vlakbij een rallyparcours woont: het ongeoorloofd verkennen. Ondanks het feit dat niemand uit het BRC, VAS of ASAF een toekomst in het WRC bij een constructeur heeft, worden de omwonenden te pas en te onpas met rallyrijders geconfronteerd die weken op voorhand over het parcours rijden of zelfs racen, terwijl de bewoners, inclusief hun kinderen, daar ook rondlopen. Alsof het plezier zal toenemen door deze manier van werken en alsof de Hyundai of Citroën morgen aan de deur van de betrokkenen zullen staan met een contract… Nu is de bom dus gebarsten.

Niet de rally zelf is het probleem, want de wedstrijd in Trois-Ponts kreeg de nodige goedkeuringen. Na diverse inbreuken op het verbod voor verkenningen, trokken de bevoegde instanties de toelating voor de passages in de bossen echter in. De organisator is dan ook razend: “Proficiat aan de valsspelers, als ik u tegenkom op zo’n verkenning zal het uw beste dag niet zijn”, aldus Marc Demain van de organisatie. “Mogelijk is het ook onze laatste rally, merci nog eens aan de schuldigen.

Hoe dan ook, of het nu gaat om het verkennen, of om het achterlaten van vuilnis in velden en bossen na de rally, deze ‘liefhebbers’ brengen onze sport in gevaar! Ondergetekende kwam in de weken voor de Legend Boucles meerdere van deze ’types’ tegen, waaronder zelfs enkele in hun.. rallywagen.