Home > #Hoofdnieuws > GT4 European Series oogt schitterend voor Zolder

GT4 European Series oogt schitterend voor Zolder

De GT4 European Series 2018 staan voor hun grote première op Circuit Zolder komend weekend. Maar liefst 44 wagens (!) van Aston Martin, Audi, BMW, Chevrolet, Ginetta, KTM, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche zullen de eerste race betwisten op het 4-kilometer lange circuit van Zolder. Onder hen ook behoorlijke wat Belgen, die uiteraard hopen op eigen bodem vooraan mee te spelen.

De winnaars van de GT4 European Series 2018, Max Koebolt en Ricardo van der Ende, zijn er als titelverdedigers weer bij, maar gescheiden… Koebolt doet het in de #1 op de MDM Motorsport BMW M4 GT4, die hij met Simon Knap deelt, terwijl Van der Ende met Finlay Hutchison in een Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 zit.

MDM Motorsport is overigens een van de vijf teams met een BMW M4 GT4 in Zolder. Bij de andere teams vinden we ook 3Y Technology waar onze landgenoot Jamie Vandenbalck het seizoen zal afwerken. Hij reed in het verleden bij KTM en maakt zijn overstap dus naar het team waar Bas Leinders teammanager is. In extremis is ook Stéphane Lémeret het Franse team met de BMW M4 komen vervoegen, de racende journalist doet het met Akhil Rabindra in een soortgelijke M4 uiteraard.

Moedige dame

Een van de meest opvallende namen op de deelnemerslijst in Zolder, is zonder meer die van Liesette Braams. Zij is de moeder van seriecoördinator Max Braams, maar Liesette vocht de afgelopen jaren vooral heel moedig tegen darmkanker en maakt dus nu haar comeback op hoog niveau. Zij doet dat samen met Sven Van Laere, onze landgenoot in een Equipe Verschuur McLaren 570S GT4. Van Laere is de regerende Clio Cup kampioen.

SRT is back

We vertelden het u eerder al (link), het team van Niels en Patrick Selleslagh is terug en hoe. Het team zet in Zolder maar liefst drie Mercedes-AMG GT4 in, voor Nicolas Vandierendonck – Johan Vannerum, Sam Dejonghe – Gregory Eyckmans en Louis-Philippe Soenen, die het alleen doet. Verder zien we Bullitt Racing, Leipert Motorsport en Lechner Racing ook met Mercedes van start gaan.

Phoenix Racing zet dan weer zes Audi R8 LMS GT4 in, voor onder meer Milan Dontje en Nicolaj Möller-Madsen. We zien ook vijf Porsche Cayman GT4, naast enkele Porsche 997 Cup GT4. HHC Motorsport zorgt dan weer voor de Ginetta G55 GT4, net als het Franse team CMR. Andere exoten zijn de KTM X-Bow en de Chevrolet Camaro GT4.R voor de Nederlanders Luc Braams-Duncan Huisman en Jelle Beelen- Wolf Nathan. Academy Motorsport en het Belgische Street Art Racing doen het dan weer met Aston Martin.

Er staan dit weekend twee races van 60 minuten op het menu, met verplichte pitstop, een op zaterdag (16u45) en een op zondag (10u55).

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen