Home > #Hoofdnieuws > SRT met Dejonghe en Eyckmans naar GT4 European Series

SRT met Dejonghe en Eyckmans naar GT4 European Series

Het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale GT-racerij. Over enkele dagen start het nationale en internationale seizoen voor SRT op Circuit Zolder en er mag van een comeback op het hoogste niveau gesproken worden. Als Customer team van AMG Motorsport zet SRT in de Belcar Endurance twee Mercedes-AMG GT4 in en in de snel groeiende GT4 European Series staan maar liefst drie soortgelijke bolides aan de start. Een daarvan gaat naar jong van eigen bodem, een filosofie die SRT al jaren hoog in het vaandel voert. Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans vormen het duo in één van de drie Mercedes-AMG GT4.

De GT4 European Series tellen dit seizoen zes wedstrijden en het seizoen start in eigen land, met name op Circuit Zolder. Op 6-7-8 april verzamelt de Europese top in de GT-racerij er en bij de bijna 40 wagens in de GT4 European Series zien we ook drie Mercedes-AMG GT4 van SRT.

Patrick Selleslagh is erg blij terug aan de start te staan in deze groeiende serie van SRO. SRT was immers een vaste waarde in de FIA GT en het WK GT1, herinner u onder meer de zeges van het team in Monza, Paul Ricard en op de legendarische omloop van San Luis in Argentinië, toen uiteraard met Corvette.

Wij zijn met heel het team erg blij dat we er terug staan. Samenwerken op hoog niveau met AMG Motorsport is een geweldige stap en geloof me, de GT4 is aan een opmars bezig. Wij zetten in Zolder, bij de eerste wedstrijd, drie wagens in. Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum bemannen één wagen, LouisPhilippe Soenen doet het alleen in een tweede Mercedes. Dat zijn meteen ook de vaste bemanningen voor het kampioenschap. Daarnaast geven we de kans aan Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans om zich te tonen voor eigen publiek, op hun thuiscircuit, in de derde Mercedes-AMG GT4. Met deze twee jonge kerels aan het stuur van één van de GT’s van SRT, zetten we een traditie verder waarmee we jaren geleden al begonnen zijn. Herinner u de eerste internationale stappen van Maxime Soulet bij ons, Maxime die nu een mooi carrière heeft uitgebouwd. Werken met jong talent is altijd erg belangrijk geweest voor SRT en dus doen we dat nu ook.”

Gregory Eyckmans: “Ik ben enorm vereerd met de kans die Patrick Selleslagh mij geeft. Vorig jaar tijdens de 24 Hours of Zolder heb ik de mogelijkheid gehad om met dit professionele team samen te werken en ook Sam Dejonghe is geen onbekende voor mij. ik wil deze kans dan ook met beide handen grijpen en kijk er enorm naar uit om aankomend weekend samen met SRT en Sam aan de start te staan in de GT4!” 

Sam Dejonghe: “Ik heb hetzelfde gevoel als Gregory. Het is super om in een Belgisch topweekend met een schitterende wagen en een professioneel, Belgisch team te kunnen samenwerken. Wij gaan er alles aan doen om SRT dat te geven waar het recht op heeft: een plek vooraan in het klassement.”

Vermelden we nog dat SRT in Belcar de auto’s inzet van Johan Vannerum, Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens enerzijds en anderzijds de wagen van Ward Sluys, Glenn Detruyer, Wim Spinoy en Bruno De Troch.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
In een notendop: GT
GT European Series: magere startgrid
Industrie: SpurWechsel – Daimler Sustainability Report 2019