Home > #Hoofdnieuws > Opvallend veel Belgen in Supercar Challenge

Opvallend veel Belgen in Supercar Challenge

De Supercar Challenge heeft zijn deelnemerslijst voor de seizoensopener in Spa, over goed twee weken, bekend gemaakt. Opvallend heel wat Belgen, die we voordien in Belcar en Porsche Challenge zagen, starten op 14 en 15 april in het kampioenschap van Dick Van Elk. De Nederlandse promotor lijkt dus de wind in de zeilen te hebben.

De Supercar Challenge is afgelopen seizoen grondig van look veranderd, met een indeling in divisies voor GT Cup-wagens en kleine en grote toerwagens, terwijl de GT1, GT2 en GT3, samen met de prototypes, een afzonderlijk kampioenschap kregen. Wie GT Cup zegt, zegt Porsche en dat zien we meteen op de lijst voor Spa op 14 en 15 april. Maar liefst veertien (!) Porsche GT3 Cup dienen zich aan, of bijna evenveel deelnemers als we voorheen in de Porsche GT3 Cup Challenge zagen. Onder de deelnemers ook heel wat Belgen: zo zijn er de habitués Jos Jansen (JJ Racing), de broers Alain en Patrick Franssen, Wiebe Wijtzes en Patrick Lamster (EMG Motorsport). Opvallend zijn verder de namen van de broers Koen en Kris Wauters (DVB RACING), Wim Meulders-Rik Renmans, Vincent Despriet, John De Wilde en Roger Grouwels (allen Speedlover), namen die in het verleden in de Benelux Porsche Cup actief waren. Uiteraard kunnen zij de beide series ook combineren, maar van de kant van Porsche is er voorlopig geen deelnemerslijst. Ook op de inschrijvingslijst voor Spa: de Turken Denk Ceyisakar en Cengiz Oguzhan, beide in een Porsche van DVB RACING.

Porsche versus BMW

Veertien Porsche versus drie BMW, dat is zowat de samenvatting van de Supercar Challenge. JR Motorsport zet immers twee M4 Silhouette in, naast de schitterende BMW F80 M3. In die Beierse bolides zien we uiteraard Ward Sluys en Bas Schouten, maar ook Michael Verhagen, nog een Nederlander.

Belgische toerwagens

Ook bij de toerwagens nog behoorlijk wat Belgen, met Nicolas Delencre (Peugeot 308 TCR), Jonas De Kimpe (Golf TCR) en uiteraard het kampioenenduo Voet-van den Broeck in hun eeuwige Peugeot RCZ. In het totaal staan er voorlopig 40 wagens op de deelnemerslijst voor de meeting Spa 400!

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
24H Series – Abu Dhabi: winst voor Baron Motorsport, AC Motorsport domineert in TCR
24H Series – Abu Dhabi: Baron Motorsport op pole