Home > #Hoofdnieuws > EKS het snelste tijdens World RX testdagen te Silverstone

EKS het snelste tijdens World RX testdagen te Silverstone

Begin deze week testten de teams van het WK Rallycross te Silverstone na Lohéac in Frankrijk voor de tweede maal tijdens een officiële testsessie alvorens World RX echt op gang wordt geschoten half april in Barcelona.

Het was de Zweed Mattias Ekström die met zijn Audi S1 van EKS Audi Sport over twee dagen de beste tijd liet noteren.   Zijn landgenoot Timmy Hansen zette de tweede tijd neer met de Peugeot 208 van Team Peugeot Total. De Noor Andreas Bakkerud, Ekströms teamgenoot vervolledigde de top drie. Bij Volkswagen was regerend kampioen Johan Kristoffersson sneller dan stalgenoot Petter Solberg. Enkel de Hyundai i20’s van GRX, het team van Gronholm, ontbraken. Die worden nog volop ontwikkeld en zijn uiteraard normaliter wèl aanwezig in Barcelona. Wèl te zien was de nieuwe Renault Mégane van Chicherit, die mee ontwikkeld werd door het Britse Prodrive.

De nieuwe Mégane voor het team van Chicherit

Héél veel zeggen de tijden uiteraard niet, want op dag twee waren de weersomstandigheden minder gunstig dan op dag één. Zo was de Fransman Sébastien Loeb een pak trager dan zijn teammaat Hansen, maar die laatste reed de eerste dag terwijl Loeb het stuur overnam tijdens de tweede dag.

Ook onze landgenoot Guillaume De Ridder kwam in actie op het nieuw aangelegde rallycross-circuit van Silverstone en uitte zijn tevredenheid naar ons toe: “Ik had onmiddellijk terug het goeie gevoel in de RX2 en dat na 4 maanden afwezigheid. Ik kon ook mooie tijden neerzetten terwijl de wisselende omstandigheden ervoor zorgden dat we konden testen op het droge en in natte omstandigheden.” De Ridder, die steeds nuchter blijft, kan dus met vertrouwen uitkijken naar de eerste manche van RX2 die zal plaatsvinden halfweg mei in ons eigen land, met name te Mettet op het Circuit Jules Tacheny.

De Ridder vorig jaar in Lydden

U kan de beste tijden van de twee dagen nog eens rustig bekijken op de site van World RX.

(foto’s World RX en J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium