Home > #Hoofdnieuws > Wat een seizoen voor Dries Vanthoor!

Wat een seizoen voor Dries Vanthoor!

Terwijl het autosportseizoen in Europa nog goed en wel van start moet gaan, heeft Dries Vanthoor er al behoorlijk wat race- en testkilometers opzitten, uiteraard steeds in de kleuren van Audi Sport en de Belgian Audi Club. De snelle Limburger won met WRT eerder dit seizoen al de 12 Uur van Bathurst, de opener van de Intercontinental GT Challenge. Afgelopen weekend racete Vanthoor, samen met streekgenoot Robin Frijns, opnieuw in de kleuren van het Belgische W-Racingteam en Audi Sport en dat in de openingsmanche van de VLN. Het Limburgse duo werd zevende, na een goede voorbereiding op de 24 Uur van de Nürburgring, later dit seizoen. Er staat echter nog veel meer op het programma van Dries Vanthoor.

Dries Vanthoor racet over goed twee weken in zijn eigen achtertuin, op Circuit Zolder, in de eerste manche van de Blancpain GT Sprint. Hij doet dat met de WRT Audi R8 met startnummer #2, samen met de Britse ex-F1-rijder Will Stevens.

Dries Vanthoor: “Dat wordt meteen een zeer belangrijke race voor me, want ik miste de titel in de Blancpain GT Sprint vorig jaar in wat vreemde omstandigheden, dat herinnert iedereen zich nog. Daarom is dit kampioenschap, dat bovendien op eigen bodem start, misschien wel heel erg belangrijk. Er staat nog een rekening open en die wil ik sowieso vereffenen. Will Stevens ken ik uiteraard goed, we wonnen onder meer de klasse LM GTE Am tijdens de 24 Uur van Le Mans vorig jaar.” Echter de Blancpain GT Sprint is niet het enige sprintkampioenschap voor Dries Vanthoor in 2018. Dries Vanthoor racet ook in de ADAC GT Masters en dat in de kleuren van Audi Team EFP by TECE met de ervaren Duitser Florian Spengler (30) naast zich in de Audi R8 LMS startnummer #12. “Dat is een nieuwe ervaring voor me en we gaan eerst even kijken hoe en wat, want de ADAC GT Masters is een zeer sterk bevochten competitie, ga daar maar van op aan.”

Uithouding vereist

In de WRT Audi met startnummer #1 in de Blancpain Endurance Series zien we dit seizoen Christopher Mies en Álex Riberas als teamgenoten van Dries Vanthoor. Ook hier wil Vanthoor een hoofdrol spelen en afgaande op de snelheid van zijn teamgenoten, zou dat geen probleem mogen vormen. Onnodig te zeggen dat ook andere prestigieuze uithoudingsraces het programma van Dries Vanthoor zullen vervolledigen en dat die wedstrijden tot de hoofddoelen van de Belgische rijder behoren. Zo weten we dat Dries Vanthoor met Audi Sport Team WRT in de 24 Uur van de Nürburgring voor de zege zal gaan met Robin Frijns en René Rast. Ook de 24 Uur van Spa, onderdeel van de Blancpain Endurance Series en de Intercontinental GT Challenge, staat vanzelfsprekend op het menu.

Dries Vanthoor: “Na onze zege in Bathurst leiden we in de Intercontinental GT Challenge en in functie van het resultaat in Spa, komen mogelijk ook de manches van Laguna Seca en Suzuka bij op de kalender. Maar dat wordt later officieel bekend gemaakt.” En omdat dat nog niet voldoende is, zal Dries Vanthoor ook enkele races afwerken voor Audi in GT3-competities in Azië. “Daarnaast behoren ook de 24-uursraces van Le Mans en Zolder tot de mogelijkheden, maar meer nieuws daarover volgt later. Vergeet ook niet dat ik eerder dit seizoen ook de al de 24 Uur van Dubai reed.”

Indien u de tel niet bent kwijt geraakt, komt u dus aan goed dertig raceweekends voor Dries Vanthoor! “Een hele opgave, maar als je dat kan doen in uiterst professionele omstandigheden, met Audi Sport en WRT, als ambassadeur van de Belgian Audi Club, dan is dat fantastisch.”

 

© Foto’s: Willem J. Staat + ICGT

 

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open