Home > Rally > Divers > Przygonski en Colsoul beginnen sterk in Abu Dhabi

Przygonski en Colsoul beginnen sterk in Abu Dhabi

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Abu Dhabi Rally Challenge, de derde manche van de FIA Cross Country World Cup, werd op gang geschoten met een showproef op het Yas Marina Circuit.

Khalid Al-Qassimi, bijgestaan door Xavier Pansieri op de Peugeot 3008 DKR, en het Pools-Belgische duo Jakub Przygonski-Tom Colsoul met de Mini John Cooper begonnen sensationeel, met een … exact dezelfde eindtijd: 1.11.1 !

De daaropvolgende “Yas Marina Circuit” proef had niets te maken met de showproef, maar was een 276 km lange proef in de woestijn in de buurt van het circuit. Het traject voert de deelnemers naar de unieke bivak in het Qasr Al Sarab Resort.Luc Alphand, op de Mini John Coopers Works buggy toonde zich de snelste op deze etappe, maar Przygonski en Colsoul volgden op slechts 1’23” en dat was genoeg om hun een voorsprong te geven van 40 seconden op Luc Alphand in het voorlopige klassement. Een goede zaak want op dit moment staan er nog toppers achter hen, zoals Al Qassimi (+7 min.), Prokop in de F150 en Vassilyev (Mini Cooper), beiden op meer dan 9 minuten.

Morgen is er de Nissan stage, opnieuw een lus van bijna 288 km.
De rally eindigt op donderdag.

(foto:abudhabidesertchallenge.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan