Home > #Hoofdnieuws > SBM Racing onthult hun Mercedes-AMG GT4 in Belcar

SBM Racing onthult hun Mercedes-AMG GT4 in Belcar

SBM Racing is een gloednieuw team dat dit seizoen in de Belcar debuteert. Dat doet het met een Mercedes-AMG GT4. Aan het stuur nemen gedurende het hele kampioenschap vier piloten plaats, voor de 24 Uur van Zolder vervoegt officieel Mercedes-rijder Kenneth Heyer zich bij het team. Autosportwereld.be was exclusief aanwezig bij de onthulling van de gloednieuwe bolide. 

Vier rijders bemannen de Mercedes-AMG GT4, drie daarvan zetten met SBM hun eerste stapjes in de autoracerij: Wim Spinoy, Bruno De Troch en Glenn Detruyer. Hun “mentor“, zoals ze hem zelf noemen, is de regerende kampioen in de Benelux Supercar Challenge: Ward Sluys.

Bruno De Troch heeft er al een carrière opzitten als motocrosser, hij werd zelfs Belgisch kampioen in zijn klasse. Toch maakte hij de overstap van twee wielen naar vier wielen: “Na 27 breuken kan ik geen moto meer zien! In een wagen zit je toch iets veiliger, ik hoop wel enkele keren het podium te halen.”

Aan ambitie geen gebrek

Ondanks enkele onervaren piloten, heeft het team grote ambities. “Ik heb zelf nog maar drie testritten gereden, maar als ik mijn mentor mag geloven, ben ik goed bezig. Hopelijk kunnen we toch enkele podiums bij elkaar rijden. Dat moet lukken denk ik, zeker met de versterking van Kenneth tijdens de 24 Uur van Zolder”, geeft Wim Spinoy mee.

Het is Ward Sluys die Kenneth Heyer kon overtuigen om tijdens de 24HoZ mee te rijden met de Mercedes. Al was er van overtuigen niet veel sprake: “Kenneth wou meteen meedoen. Achter de schermen tijdens de 24 Uur van Texas zag ik hem, en begon ik erover. Lang duurde het niet voor hij bevestigde! Kenneth slaapt dan ook praktisch in een Mercedes…” 

Voor de officiële Mercedes-AMG-piloot heeft het circuit Zolder een sentimentele waarde. “Zolder is het eerste circuit waarop ik heb gereden. Daarbovenop is lang geleden dat iemand met een Mercedes in Belcar meereed, dus ik moest deze kans wel grijpen!” aldus de Duitser.

SRT als technische partner

Het is een comeback door de grote deur voor het team van Patrick Selleslagh. Na de grote jaren in FIA GT en het WK GT1 komt SRT dus weer waar het ooit begonnen is: de Belcar.

De Mercedes-AMG GT4 van SBM Racing rijdt zijn eerste wedstrijdrondjes op 7-8 april, bij de start van het Belcar kampioenschap.

You may also like
Wat doet Kenneth Heyer in corona-tijden?
Supercar Challenge: Ward Sluys met pech in titelstrijd
Ward Sluys wint op eigen terrein
Moeilijk weekend voor Ward Sluys in Gamma Race Day