Home > Circuit > Moeilijk weekend voor Ward Sluys in Gamma Race Day

Moeilijk weekend voor Ward Sluys in Gamma Race Day

Al jarenlang vormt de Gamma Race Day het hoogtepunt van de Supercar Challenge.Het circuit in het noorden van Nederland trekt traditioneel veel toeschouwers en er staat steeds een mooie mix van autoraces, superkarting, F1-demo’s en motorwedstrijden op het programma. Voor Ward Sluys en Bas Schouten werd het niet echt het weekend dat verwacht werd, maar het duo in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette weigert de handdoek in de ring te gooien blijft voor de titel vechten.

Het is een van de traditionele hoogtepunten in de Nederlandse autosport, de Gamma Race Day in Assen, volle tribunes, heel wat uitlopende actie en veel sfeer. De Supercar Challenge is een vaste gast van de organisatie en zorgt met de wedstrijden voor GT en toerwagens altijd voor het nodige spektakel. Het weekend begon voor de Belg en de Nederlander in de BMW M4 alvast goed, want Ward Sluys en Bas Schouten reden naar de polepositie voor de eerste race van de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen. De #111 Stenroc JR Motorsport BMW M4 Silhouette was de snelste in een regelmatig door gele vlaggen onderbroken kwalificatie.

De race op zaterdag begon met een mooie eerste wedstrijdhelft van Bas Schouten en na de resultaatseconden tijdens de pitstop kwam Ward Sluys weer als derde de piste op. Ward Sluys: “Bij buitenrijden van de pitlane werd ik ei zo na door een andere deelnemer aangereden en ik moest van het gas om een aanrijding te vermijden. Ik spinde in het gras, kon mijn weg vervolgen, maar ik had de koppeling belast bij het wegrijden. Op zes ronden van het einde werd het probleem met de koppeling erger en erger en de wagen verloor zijn snelheid. We kwamen als 9de over de meet en daar konden we niet gelukkig mee zijn. We hadden niet echt een antwoord tegen de pure snelheid van de Porsche 911, maar een negende plek was nu ook niet ons doel. De technische crew van JR Motorsport werkte dan hard om de wagen voor de wedstrijd op zondag klaar te stomen.”

Op zondag zaten de tribunes zo mogelijk nog voller en Bas Schouten nam een goede start, maar al in de eerste bocht bleef de versnellingsbak in tweede steken. Het team slaagde er snel in om het euvel te verhelpen, maar er ging een ronde verloren en Schouten en Sluys moesten met het
mes tussen de tanden de race uitrijden. De auto liep als een klok en door een aantal race incidenten kwamen ze toch als 6de over de finish.
Ward Sluys: “We waren met een andere motivatie naar Assen gekomen, want kampioen worden is nog steeds onze ambitie. Helaas moeten we onze meerdere erkennen in de Porsche, gezien onze kleinere 3.2 liter motor op dit type van circuits niet tegen al het Porsche geweld op kan, ook al rijden we als piloten zo hard we kunnen… We geven echter niet op want er zijn nog vier races te gaan en nog 96 punten te pakken…We fight till the end!

(persbericht)

You may also like
Circuit: Gamma racing days in september
Supercar Challenge: Ward Sluys met pech in titelstrijd
Ward Sluys wint op eigen terrein
TCR Benelux: vroegere topper uit het WTCC aan de start in Assen