Home > Rally > ERC > Lukyanuk blijft aan de leiding op de Azoren

Lukyanuk blijft aan de leiding op de Azoren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op vrijdagavond, na 9 afgelegde proeven van de voorziene 15 KP’s, blijft het de Rus Aleksey Lukyanuk die aan de leiding ligt van de rally van de Azoren, de openingsmanche van het Europese rallykampioenschap. Lukyanuk controleerde in de Fiesta R5 de tegenaanvallen van de concurrentie. “Alles liep goed, we maakten geen fouten. Op de laatste proef van de dag zagen we wat koeine op het parcours. Eigenlijk hadden we een probleem met het turbo overdrukventiel, maar het stelde ons weinig problemen.

En dat in tegenstelling tot de concurrentie moeten we zeggen. De Oostenrijker Neubauer bracht zijn Fiesta R5 al niet meer aan de start vanmorgen nadat hij gisteren, in de passage van Vila Franca naar São Brás, er zwaar van af ging. De Portugees Ricardo Moura was zijn grootste uitdager dan maar hij reed op de Fabia R5 lek in de Feteiras proef deze ochtend en verloor 13 seconden. Moura blijft aanklampen op de 2de plaats op 21 seconden van Lukyanuk. Magalhaes worstelde met de afstellingen van de ophanging op zijn Fabia R5 en kon pas op het einde van de dag zijn ritme vinden. Hij besluit de vrijdag op 32 seconden van leider Lukyanuk. Op de Skoda van Botka loopt de motor steeds warm, het exemplaar van Ahlin heeft een probleem met de verklikker van de oliepomp. Naar voren stormden dan ook Chris Ingram (Fiesta R5) die naarmate de dag vorderde, steeds beter in het ritme kwam en besluit op een 4de plaats, op 44 seonden van de leiding. Mooie prestatie ook van Martin Koci, de Tsjech houdt zijn Fabia R5 op de 5de plaats, op 56 seconden van Lukyanuk, en is daarmee leider van de Junior U28. Een puike prestatie voor iemand die de wagen nog de proeven kent! En dan is er nog de Brit Rhys Yates die, ook al op Fabia R5, zich geregeld toont in de top, maar voorlopig wat regelmaat mist om definitief meer te strijden met de kop van de wedstrijd.

Pech voor Albert Von Thurn und Taxis, en onze landgenoot Bjorn Degandt. De Duitser rolde de Fabia R5 op zijn dak en er werd schade aan de rolkooi vastgesteld. Afwachten of zij morgen nog kunnen starten… Een mooie 21ste plaats daarentegen voor Martijn Wydaege, op de navigatorstoel bij de Italiaanse Tamara Molinari. Bij de Junioren U27 verloor de Let Marins Sesks (Opel Adam R2) zijn leidersplaats aan de Portugese specialist Gago Diogo (Peugeot 208 R2). Vermelden we voor de volledigheid nopg de leidersplaats van de Rus Sergei Remmenik (Mitsubishi Lancer Evo X) bij ERC2 (productiewagens).

Morgen eindigt de rally van de Azoren met een dubbele lus van 3 proeven.

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Kopecky wint boeiende Barum Rally
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC: Gryazin snelst in kwalificatie Rome