Home > Rally > ERC > Lukyanuk eerste leider op de Azoren

Lukyanuk eerste leider op de Azoren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Aleksey Lukyanuk was met de Ford Fiesta R5 dadelijk bij de les op de Azoren. Met een scratch en tweemaal een 2de tijd vestigde hij zich ondanks een kleine misstap stevig aan de kop van de rally. Moura en Koci, beiden op Fabia R5, volgen respectievelijk op een goede 2 en 3 seconden achterstand. De winnaar van vorig jaar, de Portugees Magalhaes ligt al 13″ achter, en de andere KP winnaars van gisteren, Botka en Ahlin, beiden op Fabia R5, liepen al achterstand op door problemen met de koeling enerzijds en de oliedruk anderzijds.

Von Thurn und Taxis, met de Fabia R5 genavigeerd door Bjorn Degandt, ligt 23ste en evolueert daar op zijn niveau. Naarmate de rally zijn tol zal eisen zal het Duits-Belgische duo nog klimmen in de rangschikking. Zij worden gevolgd door de Fiesta R5 van Tamara Molinari, met onze landgenoot Martijn Wydhaege in de corijdersstoel. Zij liggen laatste bij de Juniors U28 na remproblemen in de afsluitende proef gisteren. De Tsjech Koci is daar de leider op Fabia R5 en prijkt tevens op een mooie 3de plaats algemeen.

Bij de Juniors U27 leidt de Let Martins Sesks in de Opel Adam voor de lokale Spaanse en Portugese specialisten Llarena Efren en Gago Diogo.

Deze namiddag en vanavond worden twee lussen van drie proeven gereden.

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars