Home > #Hoofdnieuws > Opnieuw hoge ambities bij het Belgian Audi Club Team WRT in 2018

Opnieuw hoge ambities bij het Belgian Audi Club Team WRT in 2018

Het Belgian Audi Club Team WRT is klaar om een nieuw zeer uitdagend seizoen aan te snijden met GT3-races op het allerhoogste niveau. Het zal reeds het negende seizoen zijn voor het Belgische team dat vastberaden is om verder te gaan op de ingeslagen weg: elk jaar sinds de oprichting in 2010 scoorde het team onder de leiding van Vincent Vosse titels en prestigieuze overwinningen. Herinneren we dat het team uit Baudour, in 2017, in de Blancpain GT Series Sprint Cup zowel de titel bij de teams als bij de piloten veroverde en daarnaast ook op het podium stond bij de 24 Uren van de Nürburgring en de FIA GT World Cup in Macau. En laten we ook de top vijf-notering bij de Total 24 Hours of Spa niet vergeten…

Het Belgian Audi Club Team WRT wendde de laatste wintertesten – op Circuit Zolder – aan om de bezettingen voor te stellen waarmee het aan de start verschijnt van de Blancpain GT Series, eens te meer de kern van het programma in 2018. In één adem lichtte Vincent Vosse en de zijnen ook een tipje van de sluier van de rest van het programma.

Topbezettingen

In de Blancpain GT Series Sprint Cup zullen er vier Audi R8 LMS worden ingezet voor de volgende duo’s:

#1 Álex Riberas (Spa) – Christopher Mies (D)
#2 Dries Vanthoor (B) – Will Stevens (GB)
#17 Stuart Leonard (GB) – Robin Frijns (NL)
# 3 TBC – TBC

Zoals u kan zien, zullen de regerend kampioenen Stuart Leonard en Robin Frijns opnieuw de dienst uitmaken op het startnummer 17, het geluksnummer waarmee beide heren de titel veroverden in 2017. Vermelden we weliswaar dat, wanneer de Nederlander verhinderd zal zijn vanwege zijn DTM-programma met Audi Sport, hij vervangen zal worden door de Belg Fred Vervisch. Dries Vanthoor en Will Stevens zullen opnieuw de handen in elkaar slaan in wat een uitzonderlijk snelle combinatie moet worden. Christopher Mies zal vervolgens worden gekoppeld aan een nieuwkomer, de jonge Spanjaard Alex Riberas. Hij heeft al een mooi parcours afgelegd de voorbije jaren, ondanks zijn jeugdige leeftijd van 24 jaar. In de GTD-klasse van het Amerikaanse IMSA-kampioenschap liet hij enkele solide resultaten optekenen en meer recent werd hij vicekampioen bij de GT’s in de Asian Le Mans Series 2016-2017. Tot slot zal een vierde duo nog bevestigd worden in de aanloop naar de start van het seizoen op 7 en 8 april te Circuit Zolder.

In de Blancpain GT Series Endurance Cup heeft het team geopteerd om zich te concentreren op slechts twee wagens om de kansen op succes te maximaliseren. Dit zijn de rijderscombinaties:

#1 Christopher Mies (D) – Álex Riberas (E) – Dries Vanthoor (B)
#17 Stuart Leonard (GB) – Robin Frijns (NL) – Sheldon van der Linde (ZA)

Eens te meer zien we een perfecte mix tussen ervaring, talent en jeugd. Alex Riberas en Sheldon van der Linde zorgen voor vers bloed in de rangen, de Zuid-Afrikaan van amper 18 jaar maakte recent namelijk zijn GT3-debuut. De jongste telg van de in de autosport gekende familie schitterde voordien in verschillende monomerkencups zowel in zijn eigen land als in de Audi Sport TT Cup, waar hij in 2018 als vierde eindigde met vier zeges.

Onnodig te zeggen dat de meest prestigieuze enduranceraces het programma zullen vervolledigen en tevens tot de hoofddoelen van het Belgische team behoren. Als dusdanig pakte het Belgian Audi Club Team WRT reeds een fantastische zege in de 12 Uren van Bathurst met het trio Leonard-Frijns-Vanthoor nog voor dat het zijn volledig programma onthulde. De projecten aangaande de Total 24 Hours of Spa – het kroonjuweel in de Blancpain GT Series – zullen op een later ogenblik worden voorgesteld. Daarnaast heeft Audi Sport deze week bevestigd dat de wagen van Audi Sport Team WRT bij de 24 Uren van de Nürburgring de sporen zal krijgen door Robin Frijns, René Rast en Dries Vanthoor.

Onder de vlag Team WRT zal het team eveneens de kleuren van het merk met de vier ringen verdedigen in andere GT3-kamppioenschappen zoals de Intercontinental GT Challenge en de Blancpain GT Series Asia. De troepen van Vincent Vosse nemen eveneens deel met twee Audi RS3 LMS aan het eerste seizoen van het FIA WTCR – de FIA World Touring Car Cup.

“Het is tijd om opnieuw in het ritme te komen!”

Vincent Vosse, Team Principal: “Het is tijd om opnieuw in het ritme te komen! Hoewel we tijdens de winterperiode nooit stoppen met werken, is het goed om terug aan te knopen met de echte en harde competitie, wat uiteindelijk de passie is van ieder van ons. We hebben met de grootste zorg 2018 voorbereid. Zoals ik eind vorig seizoen reeds zei, willen we het aantal ingezette wagens verminderen om sterker voor de dag te komen, zowel op technisch als op sportief vlak. Dat is waarom we in de Blancpain GT Series met twee R8 LMS in de Endurance Cup en vier exemplaren in de Sprint Cup aantreden. Als team hebben we tot dusver successen gekend in alle kampioenschappen waar we aan de start verschenen en in de meest prestigieuze wedstrijden waaraan we deelnamen. We willen op dat elan verdergaan, daar Team WRT wederom zeer gepassioneerd zijn programma voor dit seizoen heeft samengesteld. We willen wederom winnen, zeker in de legendarische enduranceraces als de Total 24 Hours of Spa, die voor ons Belgen zeer veel betekent. Zoals u kan zien zijn de bezettingen die we dit seizoen hebben samengesteld simpelweg fantastisch en ik ben er zeker van dat ze enorm competitief zullen blijken. Zoals steeds willen we jonge piloten de kans geven hun talent te tonen en verwelkomen we hen met plezier in onze rangen dit jaar. Ik ben ervan overtuigd dat het klasbakken zullen zijn!”

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge