Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Mercedes

Aftellen naar de start van F1 2018: Mercedes

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Met op de laatste dag van deze reeks: Mercedes! Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Mercedes won overduidelijk het laatste F1-seizoen. Met 668 punten liet het de dichtste achtervolger Ferrari (522) ver achter zich. De twaalf racewinsten van de constructeur zorgden daarvoor, met in de zitjes de regerende F1-kampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Kan Mercedes ook dit jaar weer het seizoen domineren?

Piloten

Hamilton en Bottas zijn niet de minste twee namen in de autosport. Net als vorig jaar gaan de twee weer aan de slag voor Mercedes. Voor Hamilton is het zijn zesde seizoen bij de constructeur, voor Bottas zijn tweede. Hamilton werd vorig jaar kampioen onder de piloten met negen racewinsten over het hele seizoen. De vorige seizoenen bewees hij ook heel sterk te zijn, de verwachtingen voor 2018 zijn dus groot voor de Brit.

Reserve bij Mercedes is Pascal Wehrlein. De Duitser reed in totaal al veertig GPs bij Manor (2016) en Sauber (2017).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#44 Lewis Hamilton

Leeftijd 33
Nationaliteit Brit
F1 2017 1e met 363 punten
Extra De viervoudige F1-kampioen heeft van alle piloten buiten eentje ooit de meeste Grand Prix gewonnen. Hij mag er 62 op zijn naam schrijven. Om beter te doen dan Michael Schumacher moet Hamilton nog dertig GPs winnen.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#77 Valtteri Bottas

Leeftijd 28
Nationaliteit Fin
F1 2017 3e met 305 punten
Extra Ondanks zijn derde plaats vorig seizoen, kon de Fin nog maar drie van de 97 GPs in zijn F1-carrière winnen. Over of Bottas dit jaar wél Hamiltons grootste concurrent kan worden, spreken we ons niet uit…

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: W09

Mercedes gebruikt ook dit seizoen grijs en appelblauwzeegroen. De wielbasis is dezelfde als die in het vorige model, en ook de Mercedes-motor blijft zoals hij was.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/F1-Hamilton-Barcelona-tests-Barcelona.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll