Home > #Hoofdnieuws > VGL Racing: meer wagens, meer piloten, meer titelkansen

VGL Racing: meer wagens, meer piloten, meer titelkansen

VGL Racing start het Belcar Endurance Championship met een verbeterd recept voor hun Saker RapX. Patrick Lefèvre, teameigenaar VGL Racing: “We haalden in 2017 een knappe derde plaats in de Belcar 3. Maar dit jaar doen we beter omdat we de problemen met de uitlaatcollector oplosten. Dus… pakken we in 2018 de podiumplaatsen die we vorig jaar gemist hebben.

Nieuwe sponsor = nieuwe kleuren

De opvallende groene kleur van de VGL-Saker is niet meer. Grey is the new green. Waarom? Xenum is de nieuwe hoofdsponsor. Daarom steekt Blowing Britney in een ander kleedje. En dat kleedje draagt uiteraard de kleuren van de markleider voor smeermiddelen: Xenum… grijs en oranje. Nog altijd opvallend, op het vlak van de visibiliteit loopt het dus perfect gesmeerd.

Nieuwe piloten = krachtiger team

Achter het Saker-stuur zitten dit jaar de vertrouwde gezichten en een aantal nieuwe piloten. De uitstekende rijderskwaliteiten van Danique Aelaerts zijn een echte aanwinst. Samen met die van Kurt Bultynck garanderen ze hoge slaagkansen, want met enkele BGDC-deelnames en een derde plak in de Belcar 5 tijdens de 24 Hours of Zolder 2016 (Convents Racing), brengt hij extra ervaring aan boord.

Tweede wagen = meer titelkansen

Kelly Van Gansen, teameigenaar VGL Racing: “In het Antwerpse VGL-atelier staat er naast de #12 Saker RapX nog een Saker, Evil Evie. De #12 is een evolutie, de tweede Saker is een standaarduitvoering met een aantal aerodynamische aanpassingen. Ze zijn allebei volledig klaar voor de 24 Hours of Zolder 2018.

Derde wagen = VW FunCup

De twee Sakers delen de werkplaats met een VW Beetle derde generatie voor de VW FunCup. We starten zonder specifieke ambities, tenzij je serieus fun beleven meetelt als ambitie, natuurlijk. De VW FunCup 25 Hours of Spa is onze vuurdoop. En daarvoor engageerden we een aantal leuke namen: team manager Patrick Lefèvre zit aan het stuur, bijgestaan door Annabel de Cubber en Willem Verbruggen. Wie de vierde of vijfde piloot wordt? Nog even afwachten. Maar kandidaten mogen zich nog altijd aanmelden.

(persbericht)

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters