Home > VAS > Rittensport > Antwerp Classic: 260 km aan concentratie

Antwerp Classic: 260 km aan concentratie

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Leeuwenrit debuteerde in het VAS Classic kampioenschap als een “easy”-wedstrijd. Amper drie weken na deze openingswedstrijd zien de deelnemers elkaar terug op de Antwerp Classic. Geen “light” versie deze keer, maar een “volvette” verplaatsing!

Nog maar een week te gaan voor de 11de editie van de Antwerp Classic, en voor de organisatoren wordt alvast één zaak duidelijk: het weer zal normaal-Belgisch zijn. Een voorzichtige 12 graden met regenbuien. Dat zijn alvast de vooruitzichten. Geen vrieskou dus, noch sneeuw maar wel omstandigheden die wat gelijklopen met die van de voorbije Leeuwenrit Classic. Zal dat wat uitmaken voor de deelnemers? Zien we vooraan dezelfde teams als in de openingswedstrijd? Meer dan 60 wagens staan al op de inschrijvingslijst die op maandag 19 maart definitief wordt afgesloten. Guy Agten en Dominique Seynaeve, Steven en Jos De Man in de Matra, Babeliowsky en Jaeken in de Manta, Buelens en Bersipont met de Volvo, Hugo Bruyneel en Lizette Brebels met de Ford in Recreatie, Velghe en Verdonck en de Manta A, Francky Meyfroot, voormalig winnaars Eysermans en Poulmans… Heel wat kanshebbers en dus ook de meeste toppers zijn aanwezig. Het recept voor een boeiende wedstrijd zonder twijfel. Maar opgelet, er zijn nog ernstige outsiders! Tim Claeys en Jorden Boonen kloppen met de Porsche 911 al een tijdje aan de voordeur van de zege. Wordt dit hun kans? Guy en Olivier Dupont zijn ook terug in het spel. Sturen zij de Subaru nog eens naar een overwinning? En hou ook Marjo Massa en Bjorn Vandenholt in het oog. Ze zullen moeilijk te missen zijn in de Jeep Grand Cherokee en ondanks hun beperkt aantal deelnames per jaar zijn ze steeds podiummateriaal! En uiteraard zijn er ook nog altijd Vallaeys en D’Haese, terug van nooit weggeweest.

Tracé van 260 km

Geen traditionele passage op het Glosso circuit. “We blijven even uit de weg zodat het circuit ongestoord zijn aanpassingen kan doen naar de volledige lengte voor het rallycross”, liet Kris Peeters eerder weten. Het wordt een parcours uit twee delen van 130 kilometer. Goed voor een totaal van 260 km waarbij er vanuit Lichtaart een westelijke koers wordt aangehouden, met vleugjes “Noorderkempen” en “Kempenrally”. Na de tussenstop wordt er dan op de passen teruggekeerd. “Het tracé werd iets makkelijker gehouden”, meldt de organisatie. “Maar het blijft toch opletten in de lange trajecten. Je moet geconcentreerd blijven. Het tweede deel gaat langs landelijke wegen en velden. Ook hier zal er weinig tijd zijn om te twijfelen aan situaties. De chrono loopt! Navigator en rijder moeten dus op hun best blijven.” Op zaterdag 23 maart vertrekken vanuit het Ontmoetingscentrum in Lichtaart de eerste deelnemers vanaf 9u00. Vanaf 18u00 kunnen de eerste wagens daar al terugkeren. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 20u. Vermelden we ook nog even dat er naast de VAS Classic, ook een toeristische rondrit kan worden gereden. Daar kan men inschrijven tot de dag zelve.

 

(persbericht/foto: pakantwerpen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”