Home > Circuit > Verdonck weer in VLN en 24 Uur van de Ring

Verdonck weer in VLN en 24 Uur van de Ring

Nico Verdonck, nog altijd houder van het ronderecord in het kader van het VLN-kampioenschap, zal dit seizoen opnieuw in actie komen op de Nordschleife van de Nürburgring. De 32-jarige Brusselaar, in de schaal van de FIA ingedeeld in de categorie Zilver, zal voor Dörr Motorsport rijden. Het Duitse team uit Butzbach zal twee Lamborghini’s Huracán Super Trofeo inzetten in twee wedstrijden van de VLN, alvorens zich te concentreren op de belangrijkste afspraak van het seizoen: de 24 Uren van de Nürburgring, gepland op 12 en 13 mei.

In een van de twee bolides voorzien van Giti Tire banden, zal Nico Verdonck team vormen met Marc Basseng, Manuel Lauck en Andreas Weishaupt. Een gereputeerd viertal dat de Nordschleife en de etmaalrace in de Eifel goed kent. “Sinds mijn ronderecord in 2016 met de Ford GT heb ik contacten met Robin Dörr”, lacht de Belg. “Dörr Motorsport is een team dat al bijna 20 jaar bestaat en dat zijn vak kent. De Lamborghini Huracán Super Trofeo is een te duchten wapen waarmee we op de overwinning in onze categorie kunnen mikken. Ik heb vorig jaar een prachtige ervaring beleefd met Bentley Team ABT, maar helaas zet het team dat programma niet verder in 2018. Maar, alles wat ik geleerd heb, zal van pas komen bij Dörr Motorsport. Ik zal het bandengamma van Giti Tire ontdekken en ik zal met plezier mijn feedback geven aan de ingenieurs.”

Keuze voor Verdonck

Bij Dörr Motorsport is men blij dat het team kan rekenen op Nico Verdonck in deze drie races. “We hebben Nico gekozen voor zijn snelheid, maar ook voor zijn ervaring op de grote Nürburgring, wat een heel moeilijk circuit is”, vertelt Robin Dörr, de Team Manager. “Het is geen toeval dat Nico nog altijd recordhouder is van een ronde in de wedstrijd op de Nordschleife in de VLN-configuratie. We weten dat we met hem een getalenteerde en professionele coureur hebben die ons team komt versterken. We zijn heel tevreden. We hebben nog nooit zo een sterke formatie gehad. Met Manuel, Andreas, Marc en Nico hebben we snelle en ervaren rijders die ons programma dat geconcentreerd is rond de 24 Uren van de Nürburgring tot een goed einde kunnen brengen. Bovendien kunnen we rekenen op de samenwerking met Giti Tire, dat de ideale banden zal ontwikkelen voor de Nordschleife. We kijken al uit naar de start!”

Een collectieve testsessie zal voor Nico Verdonck op zaterdag 17 maart de eerste gelegenheid zijn om kennis te maken met het team en de Lamborghini Huracán Super Trofeo. “We hadden eerder al een testsessie gepland, maar het weer heeft er anders over beslist”, verduidelijkt hij. “Hoe dan ook, vanaf zaterdag gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de races in de VLN van 24 maart en 7 april. Daarna zullen we ons volledig concentreren op de 24 Uren van de Nürburgring. Ik werk trouwens nog aan andere projecten om mijn seizoen uit te breiden. Als Zilver-piloot, geniet ik de interesse van bepaalde teams en ik hoop binnenkort meer goed nieuws te kunnen aankondigen. Maar, ondertussen concentreer ik me op de Nürburgring!”

You may also like
GT World Europe: Iron Lynx en Iron Dames in Endurance
In een notendop: Daytona
Dubai 24: WRT feilloos door de nacht
Dubai 24: de Belgen aan de start