Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Scuderia Toro Rosso

Aftellen naar de start van F1 2018: Scuderia Toro Rosso

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Scuderia Toro Rosso in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Toro Rosso eindigde in 2017 als zevende in het constructeurskampioenschap met in totaal 53 punten. Het is het derde jaar op een rij dat het team op de zevende plaats eindigt. Met een piloot die voortijdig het team verliet, had Toro Rosso het dan ook niet gemakkelijk.

Piloten

Vorig jaar stonden Sainz en Kvyat aan de start voor het Italiaanse team. Sainz finishte regelmatig in de top tien, maar Kvyat stelde teleur. Rookie Pierre Gasly verving Kvyat vanaf de GP van Maleisië en rijdt in 2018 het hele F1-seizoen voor Toro Rosso. Carlos Sainz stapte tijdens het seizoen in 2017 over naar Renault, ook voor Sainz had het team dus een vervanger nodig. Kvyat nam het toen van hem over. Pierre Gasly kon niet deelnemen aan de GP van de Verenigde Staten, omdat hij een race in de Super Formula moest rijden. Zijn vervanger toen was Brendon Hartley, die vanaf dit seizoen vast voor Toro Rosso rijdt. Dit seizoen komen voor Toro Rosso dus twee piloten in actie die nog aan het begin van hun carrière zijn!

Als derde piloot staat Sébastien Buemi op het lijstje. De Zweed concentreert zich echter vooral op de Formule E.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#10 Pierre Gasly

Leeftijd 22
Nationaliteit Fransman
F1 2017 20e met 0 punten
Extra De jonge Fransman reed vorig jaar vijf GPs mee voor Toro Rosso.

Foto © F1

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#28 Brendon Hartley

Leeftijd 28
Nationaliteit Nieuw-Zeelander
F1 2017 20e met 0 punten
Extra Hartley heeft een verleden bij het Red Bull programma voor jonge rijders. Na acht jaar kon hij zijn comeback maken en deze keer doet hij dat met een vast contract bij Toro Rosso, het team waarvoor hij vorig jaar vier GPs meereed.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: STR13

McLaren en Toro Rosso wisselen van motorfabrikant. De McLarens worden aangedreven door een Renault-motor vanaf 2018, en Toro Rosso gaat in zee met Honda.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Scuderia-Toro-Rosso-F1-testdayss.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?