Home > #Hoofdnieuws > Schoon volk in WRC Corsica van 5 tot 8 april

Schoon volk in WRC Corsica van 5 tot 8 april

De volgende manche van het WRC is de wedstrijd op het schitterende eiland Corsica. 92 teams zakken naar de Middellandse Zee af, waaronder 11 WRC-teams en nog twee Belgische duo’s naast Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in hun Hyundai. Die laatsten zullen zeker trachten de eerste plaats in het WK te heroveren door hun zege van vorig seizoen over te doen.  

Geen verrassingen in WRC, met bij Hyundai Dani Sordo, de nummer twee van Mexico, en dus geen Haydon Paddon. Bij Citroën zien we opnieuw Sébastien Loeb en geen derde wagen voor Craig Breen, de nummer twee van Zweden.

Belgen

Guillaume de Mevius en Louis Louka vertegenwoordigen ons land in WRC2 (RNT Peugeot 208 R5) met een heel sterke concurrentie. Namen als Kopecky, Veiby – ook in Ieper later dit jaar -, Katsuka of Loubet zorgen zeker voor een mooie strijd. Amaury Molle en Renaud Herman doen het dan weer in RC4-R2 met een Peugeot 208 R2.

Cijfers voor Corsica

92 teams
25 nationaliteiten
Een 100% vrouwelijk team
11 in WRC
12 in WRC2
15 in WRC3 waarvan 14 in JWRC

Deelnemerslijst

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender