Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Haas

Aftellen naar de start van F1 2018: Haas

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Haas in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Haas is als enige team gebaseerd in de Verenigde Staten. Het is nog maar het derde seizoen in de Formule 1 voor het Amerikaanse team dat vorig jaar op de achtste plaats eindigde in het constructeurskampioenschap met 47 punten. Dat zijn er 18 meer dan in 2016, maar het team behaalde ook dan de achtste plaats. Kan Haas dit jaar hoger scoren?

Piloten

Grosjean was er al bij sinds het eerste seizoen van Haas in de koningsklasse van de autosport. Hij blijft ook dit jaar het team trouw. Tweede piloot bij Haas is Kevin Magnussen, die ook vorig jaar al voor de Amerikaanse constructeur reed. Beide piloten wonnen nog nooit een Grand Prix.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#8 Romain Grosjean

Leeftijd 31
Nationaliteit Fransman
F1 2017 13e met 28 punten
Extra Grosjean is geboren in Zwitserland en woont daar ook nog steeds. Toch racet hij met een Frans rijbewijs en heeft hij de Franse identiteit. Hij stond tijdens zijn F1-carrière al tien keer op het podium.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#20 Kevin Magnussen

Leeftijd 25
Nationaliteit Deen
F1 2017 14e met 19 punten
Extra Magnussen begon in 2014 bij McLaren aan zijn avontuur in de Formule 1. Na een tussenstop in 2016 bij Renault belandde hij bij Haas. Zijn enige podiumplaats (2e) reed hij voor McLaren in zijn debuutjaar.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: VF-18

Het Haas F1-team gebruikt ook dit jaar een basis voor hun bolide van Ferrari. De motor en transmissie zijn bijvoorbeeld van de Italiaanse constructeur. Haas streeft dit seizoen naar chrono’s op een halve seconde van die van Scuderia Ferrari. Vorig seizoen was dat verschil rond 1 à 1,5 seconden.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Haas-F1-testday.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?