Home > #Hoofdnieuws > Magere Sprint Cup Blancpain GT Series

Magere Sprint Cup Blancpain GT Series

Elf constructeurs zetten dit jaar minstens twee wagens in voor de Blancpain GT Series Endurance Cup. In totaal komen vijftig wagens in actie, voor de 24 Uur van Spa verwacht de organisatie er zestig. Slechts zes van de constructeurs zetten ook in op de Sprint Cup, de deelnemerslijst ziet er mager uit in vergelijking met die van vorig jaar. 

25 Prowagens, 12 Pro-Amwagens, 8 Silver Cupwagens en 5 Aminschrijvingen. Daaruit bestaat de lineup van de Endurance Cup dit jaar. Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan én Porsche verzorgen elk minstens twee bolides in het kampioenschap. Het is de eerste keer dat Porsche een Prowagen inzet in de Endurance Cup. Op de lijst met aanmeldingen zijn slechts twee Belgische teams terug te vinden.

De Sprint Cup bestaat uit twintig deelnemers. Dat zijn er twaalf minder dan vorig jaar, het jaar waarin Stuart Leonard en Robin Frijns wonnen met de Belgian Audi Club WRT R8 LMS. Dat team zet dit jaar vier wagens in, eentje ervan wordt onder andere bestuurd door Dries Vanthoor.

Klik hier voor de inschrijvingslijst van de Endurance Cup.
Klik hier voor de inschrijvingslijst van de Sprint Cup.

Testdagen

Blancpain heeft er twee testdagen opzitten op het Circuit Paul Ricard in Frankrijk als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De snelste wagen daar was de Bentley Continental GT3 van Team Parker Racing. De Brit Callum Macleod zette de scherpste neer chrono van 1’52”454.

Het nieuwe seizoen start op 7 april in Zolder met een Sprint Cup race.

Foto © Brecht Decancq

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open