Home > #Hoofdnieuws > World RX Belgium met steeds rijker deelnemersveld

World RX Belgium met steeds rijker deelnemersveld

Het circuit Jules Tacheny in Mettet ontvangt tijdens het weekend van 11, 12 en 13 mei de derde manche van het FIA wereldkampioenschap Rallycross. De discipline trekt meer en meer constructeurs aan en de deelnemerslijst voor 2018 werd onlangs onthuld voor de Euro en de World RX (permanente piloten).

Na een erg korte winterslaap draait het circuit Jules Tacheny de Mettet opnieuw op volle toeren: een verbeterde infrastructuur, de eerste manche van het Belgisch kampioenschap rallycross, de eerste afspraak van de Supermoto en de eerste editie van Ladbrokes Bikersland over enkele dagen… Aan belangstelling in ieder geval geen gebrek!

De twee grote meetings van het jaar blijven daarentegen de Superbiker (de derde week van oktober) en de derde manche van het World RX, het FIA wereldkampioenschap Rallycross dat Mettet voor de vijfde opeenvolgende keer bezoekt.

Rallycross staat bekend als een spectaculaire discipline en trekt meer en meer constructeurs aan. Het wedstrijdformat, kort en intens, valt in goede aarde en het seizoen 2020 met een reglement dat in functie van elektrische motoren wordt opgesteld, heeft de honger van verschillende constructeurs aangewakkerd. Audi (team EKS), VW (PSRX) en Peugeot (team Peugeot Total) brengen een officieel team aan de start. Audi heeft gewerkt met een onuitgegeven basis van de S1, terwijl Peugeot en VW hebben gebruikgemaakt van de WRC-basis om hun monsters van bijna 600 pk te ontwikkelen die sneller accelereren dan een F1 van 0 naar 100 km/u!

Met rijders van het kaliber van Sébastien Loeb en Kenny Hansen (Peugeot), Mattias Ekström en Andreas Bakkerud (Audi) of Petter Solberg en regerend kampioen Johan Kristofferson (VW) is de strijd episch. Naast die ‘officiële’ teams heeft het peloton van de Supercars-categorie enkele verrassingen in petto, zoals de twee Renault Mégane RX van het Franse GKC, gebouwd in samenwerking met Prodrive. Guerlain Chicherit en vice-Europees kampioen Jérôme Grosset-Janin zitten aan het stuur op jacht naar enkele podiumplaatsen. Ook Hyundai begint te investeren in de rallycross via het team (GRX Taneco Team) van de voormalige wereldkampioen WRC Marcus Grönholm. Twee i20, ook hier gebouwd op basis van de WRC-versie, worden toevertrouwd aan de gewezen drievoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov en Niclas Grönholm, zoon van voormalig wereldkampioen. Ook nieuw is een Belgisch team aan de start: ComToYou Racing neemt deel aan het World RX met een Audi S1 voor de ex-Blancpain Sprint Cup-kampioen Enzo Ide.

Het talrijke publiek – meer dan 35 000 in 2017 – kan natuurlijk de Supercars volgen tijdens de meeting in Mettet, maar eveneens de RX2 International Series, waar onze landgenoot Guillaume De Ridder, derde en Rookie of the Year in 2017, mikt op de titel, en de Touring Cars, de Euro Super Cars en de SRX Cup, bovenop races en demo’s van de Cross Cars.

Er staan verschillende Belgische rijders aan de start: in Euro Supercars kunt u Michaël De Keersmaecker bewonderen. Filip Baelus en Florent Hontoir betwisten dan weer drie manches van de Euro RX in Touring Car. Steve Volders neemt vervolgens deel aan een enkele manche in Touring Car. En de SRX Cup, die zich op vrijdag afspeelt, ontvangt een vol deelnemersveld met en mix van ervaring en rookies. De deelname van François Duval bij de World RX Supercars is tot slot nog niet bevestigd, maar de Belgische kampioen stelt alles in het werk om aanwezig te zijn op een afspraak die hem nauw aan het hart ligt.

Tickets voor de Coyote WRX of Belgium zijn beschikbaar in voorverkoop op Ticketmaster aan de prijs van €54,30 in plaats van €65. Het spektakel duurt onophoudelijk voort van vrijdagnamiddag tot zondagavond.

Deelnemerslijst 2018 Euro RXDeelnemerslijst 2018 Permanent World RX

Het album van de Coyote World RX of Belgium 2017 @ RallyandRaces

(Persbericht Coyote World RX of Belgium)

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
Lancering van het Belgisch kampioenschap Supermoto in Mettet
VW Fun Cup: Kronos Events opent het seizoen met een testdag op vrijdag 20 maart in Mettet!
Belgian Westhoek Classic 2019: met drie circuits!