Home > Circuit > Boutsen Ginion Racing onthult nieuwe kleuren in Zandvoort

Boutsen Ginion Racing onthult nieuwe kleuren in Zandvoort

Boutsen Ginion Racing zal zijn gloednieuwe WTCR – FIA World Touring Car Cup wagens onthullen op het circuit van Zandvoort en dat in Nederland, op dinsdag 13 maart. Het Belgische team zet in 2018 twee Honda Civic WTCR in het kampioenschap in, ontwikkeld en gebouwd door Honda’s technische partner sinds geruime tijd, JAS Motorsport en dat voor Tiago Monteiro en Tom Coronel.

Monteiro, die afgelopen week in Monza voor het eerst weer in de wagen zat, zal een beperkt aantal ronden afleggen met het oog op het maken van vaste en bewegende beelden. Tom Coronel zal twee dagen lang rijden.

De regerende TCR Benelux kampioen, Benjamin Lessennes, die testrijder van Boutsen Ginion Racing is, zal voor de rest van de testen in Zandvoort met Tiago’s wagen rijden.

Er staan nog testen op het programma voor de WTCR launchtest in Barcelona op 29 maart.

Reacties

Tiago Monteiro:Het was echt geweldig om in Monza weer in een racewagen te zetten en fysiek ging het goed, maar mijn zicht is nog niet helemaal wat het weer moet zijn. Het verbetert wel iedere dag nog. Mijn programma in Zandvoort bestaat uit een aantal ronden om foto’s en video’s te maken, in de optiek om mijn nieuwe wagen aan de wereld te tonen.

Tom Coronel:Ik kan niet wachten tot ik in mijn nieuwe wagen zit, voor het eerst ook in Zandvoort, een plaats waar we in mei tijdens de WTCR zo’n 80.000 fans verwachten. Ik won races in de TCR Benelux met Boutsen Ginion Racing afgelopen jaar en het lijkt er op dat de nieuwe Civic TCR in alle domeinen vooruitgang heeft gemaakt. Ik heb er vertrouwen in en we gaan een zeer snel en efficiënt geheel klaarstomen.

Benjamin Lessennes, testrijder: “Ik ben verheugd en zelfs vereerd om als testrijder aan de slag te kunnen gaan. Na mijn titel in de TCR Benelux met Boutsen Ginion Racing in een Honda in 2017, is het een grote stap die ik maak, maar ik ben erg gemotiveerd. Ik heb de nieuwe wagen al in november van vorig jaar kunnen aan de tand voelen en dat tijdens de ontwikkelingsfase. Ik zal die ervaring gebruiken om Tiago en Tom zo veel mogelijk te helpen.”

Olivier Lainé, Team Principal:We kunnen niet wachten om onze nieuwe Honda Civic TCR aan de wereld te tonen. Het zullen zeer sterke wagens zijn, als resultaat van het ontwikkelingswerk van JAS Motorsport. We zijn ook erg blij dat we een kans kunnen geven aan Benjamin Lessennes. Hij zal de kans krijgen om met de wagen van Tiago te rijden en hij is tevens onze testrijder in WTCR. Hij heeft veel potentieel en dankzij zijn ontwikkelingswerk zal het team verder progressie maken.

You may also like
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus