Home > #Hoofdnieuws > Ogier wint in Mexico en is weer WK-leider

Ogier wint in Mexico en is weer WK-leider

Sébastien Ogier heeft in de WRC rally van Mexico zijn 42ste WK-zege behaald, zijn tweede van het seizoen. De Fransman greep aan het stuur van zijn Ford Fiesta WRC de macht op zaterdag en was onaantastbaar op zondag. De vijfvoudige wereldkampioen is meteen ook weer WK-leider, een positie die hij na Zweden aan Thierry Neuville moest afstaan. Thierry Neuville werd na een moeilijke en zware rally zesde en redde meer dan de meubelen.

In Mexico ging de winst dus naar Ogier, voor een verrassende Dani Sordo (Hyundai) en Kris Meeke (Citroën). Pontus Tidemand (Skoda) was de snelste in WRC2. In de afsluitende Power Stage pakte Ott Tänak de vijf punten, voor Ogier en Latvala. Neuville werd vierde en kon zo nog twee extra punten mee naar huis nemen. Ogier leidt in het WK met 60 punten, negen meer dan Neuville en 28 meer dan Mikkelsen en Meeke. Hyundai leidt nog steeds bij de constructeurs.

Met vijfmaal winst in de chronoritten en een perfect opgebouwde wedstrijd kan niemand iets afdoen aan de vierde winst van Ogier in Mexico. Hij was ronduit de snelste, maakte geen fouten en is dus meteen ook weer WK-leider. Maar met nog tien wedstrijden te gaan, is het WK 2018 verre van over, al lijkt het er nu al op dat Ogier vooral met Neuville zal moeten afrekenen, als hij een zesde wereldtitel wil. Het duo heeft al een stevige puntenkloof op de dichtste achtervolgers.

Maturiteit

Lekke banden, een defecte benzinetoevoer, een haperende motor, een armblessure en veel stof als eerste op de weg: dit is de samenvatting van de wedstrijd van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in Mexico. Desondanks maakte onze landgenoot geen fouten en hij pikte 10 kostbare punten mee. Hiermee deed hij in Mexico wat hij moest doen.

Op naar Corsica

Thierry Neuville is nu tweede in het WK, op kleine afstand van Sébastien Ogier. De volgende wedstrijd is de asfaltwedstrijd op het Franse eiland Corsica (5-8 april) en dat is een wedstrijd die Neuville absoluut ligt. Hij won er in 2011 zijn eerste grote wedstrijd, toen als onderdeel van het IRC en vorig seizoen startte hij er een onwaarschijnlijke reeks van drie zeges in vijf wedstrijden. De startorde speelt er zo goed als geen rol en dus mogen we ons aan een rechtstreeks en fair duel tussen Ogier en Neuville verwachten.

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2