Home > #Hoofdnieuws > Stemmen van de persconferentie van de Spa Rallye

Stemmen van de persconferentie van de Spa Rallye

Cédric Cherain is misschien wel de favoriet voor deze editie van de Spa Rallye, de tweede manche van het Belgian Rally Championship. De Waal schoof er hard van af in de Haspengouw en zag vorig jaar zijn zege in Spa voor de groene tafel verdwijnen. Dat alles maakt dat hij uit is op revanche… met een Ford Fiesta.

De Skoda is niet klaar dus doen we het met de Ford Fiesta, een wagen met misschien iets minder vermogen, maar met een schitterend chassis”, aldus de DMack-rijder. “En wie weet als ik hier win, ik ben erg bijgelovig, doen we wel verder met de Fiesta. Wat de rally zelf betreft, de omstandigheden – het is onder meer de Laetare in Stavelot, het wereldberoemde carnaval nvdr. -, maken dat de organisatie een wat kunstmatig parcours moet gebruiken, ook omdat naar wat ik gehoord heb, de stad Spa ook niet echt flexibel was. Maar de wedstrijd blijft een mooie proef en volgend seizoen zal het er weer anders uitzien, lijkt mij.

Melissa Debackere begint dan weer aan haar seizoen met de Skoda, een seizoen met vier Belgische wedstrijden, waaronder Spa en de Condroz, aangevuld met heel wat buitenlandse wedstrijden. “Mijn sponsor is ook actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk, vandaar. Ieper is nog een vraagteken, maar het is en blijft een zeer dure wedstrijd, dus we zien wel. Ik kijk alvast naar het seizoen uit.

Mooie Italiaanse en outsider voor titel

Guillaume de Mévius gelooft ook in zijn kansen op een ereplaats en dus een goede zaak in het kampioenschap: “Dit jaar doe ik hopelijk mijn eerste keer de Clémentine. Vorig jaar had ik problemen met de motor en ben ik niet zo ver geraakt. Het is een uitdaging omdat ik het parcours niet goed ken, maar we mogen nog steeds geen fouten maken. Het podium is zeker ons doel, zoals in Haspengouw!” 

Cédric De Cecco zal dan weer veel bekijks hebben met zijn mooie Italiaanse: “Het is de eerste keer dat een Fiat Abarth 124 meerijdt in België. Ik rijd mee in de RCZ-klasse, waar ook enkele Porsche meerijden. Ik denk wel dat ik hier in Spa mee kan met de Porsche, dat moet wel lukken. Ik denk dat de rally vanavond al gereden wordt, iedereen legt zijn kaarten op tafel en we zien dan wel hoe het morgen verdergaat.”

De uitsmijter op de persconferentie, was zonder meer voor Kris Princen: “Dit zijn twee wedstrijden in één… vandaag de Boucles de Spa en morgen de 24 Uur van Francorchamps…”

(einde)

 

 

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
Arctic rally: plezier op ijs en sneeuw, met onder meer ex-F1-winnaar Heikki Kovalainen