Home > #Hoofdnieuws > Vettel doet gek met hypersofts, Vandoorne succesvol

Vettel doet gek met hypersofts, Vandoorne succesvol

Sebastian Vettel verbrak deze ochtend het officieus baanrecord dat Ricciardo gisteren nog neerzette. Met hypersofts onder zijn Ferrari was hij meer dan een volledige seconde sneller dan de anderen vandaag. Stoffel Vandoorne kende geen problemen met de wagen en mag spreken van een productieve testdag.

1’17”182 is het nieuw officieus baanrecord van het Circuit de Catalunya, op naam van Sebastian Vettel. Daarmee doet hij beter dan Daniel Ricciardo die gisteren voor Red Bull een chrono van 1’18”047 neerzette. Bijna een volledige seconde sneller is de Duitser. Magnussen (Haas) kwam vandaag het dichtste in de buurt, maar hij was nog mijlenver verwijderd van het baanrecord met 1’18”360. De derde snelste tijd kwam van Pierre Gasly voor Toro Rosso.

De meest productieve piloten van de dag waren, in die volgorde, Sebastian Vettel, Max Verstappen en Pierre Gasly. Verstappen zette bijna de meeste rondes op de tabellen, maar Vettel reed er eentje meer. In totaal reed Vettel er 188, Verstappen 187 en Gasly 169.

Stoffel Vandoorne was zesde met 1’18”855. Hij mag van een succesvolle testdag spreken, want zijn MCL33 hield het vandaag de hele dag uit zonder problemen: hij kon 151 rondjes rijden. Morgen is het weer de beurt aan Alonso op de laatste testdag.

Foto © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?