Home > Rally > Divers > Baja Dubai zonder Al-Attiyah maar met Colsoul

Baja Dubai zonder Al-Attiyah maar met Colsoul

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Er is niet enkel rally in Mexico, Spa, Hannuit en Moorslede… Ook de deelnemers aan de FIA Cross-Coutry World Cup gaan opnieuw van start met hun tweede wedstrijd van het seizoen. Deze keer gaat het naar de woestijn met de Baja Dubai.

Dat titelverdediger Nasser Al-Attiyah verstek laat gaan voor deze wedstrijd is zonder twijfel al het belangrijkste nieuws voor de start van de Baja. Het houdt verband met het politieke conflict tussen Quatar en de rest van de Golfstaten. Sedert vorig jaar ligt Quatar op ramkoers met de Verenigde Arabische Emiraten als gevolg van de steun van Quatar voor groeperingen als het Moslim Broederschap en de Shia Moslims. Dat zijn soemnitische groepen die rivaliseren met regionale grootmacht Saoudi-Arabië. Sinds zijn er gespannen relaties tussen Quatar en zijn buurlanden, waaronder Dubai. Nasser-Al-Attiyah wordt door Dubai geweerd uit de wedstrijd.

Dat betekent dat onze landgenoot Tom Colsoul, navigator van de Pool Jakub Przygonski op de MINI John Cooper Works mogelijk wat achterstand kan inlopen, nadat Al-Attiyah vorige maand de opener won in Karelië, Noord-Rusland.
Al Qassimi (Peugeot) staat getipt als de topfavoriet, terwijl Tom Colsoul ook de Russen Prokop en Vasilyev als belangrijkste tegenstanders

De Baja wordt gereden over twee dagen en kent slechts één parcours van 173 kilometer. De rit wordt gereden op vrijdag, en gaat zaterdag in omgekeerde richting.

 

(foto: facebook)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan