Home > #Hoofdnieuws > Ricciardo breekt baanrecord op de zesde testdag

Ricciardo breekt baanrecord op de zesde testdag

Daniel Ricciardo (Red Bull) was andermaal de snelste tijdens de wintertests in Barcelona. De Australiër brak in een van zijn 165 rondjes vandaag het officieuze baanrecord van het Circuit de Barcelona-Catalunya dat Felipe Massa in 2008 neerzette. Mercedesrijders Hamilton en Bottas zaten hem vandaag dicht op de hielen. McLaren heeft nog steeds problemen.

Max Verstappens teamgenoot bij Red Bull bewees vandaag alweer dat hij er zin in heeft. Ricciardo legde de meeste kilometers af én brak ondertussen het record van de snelste ronde in 1:18.047. Maar hij was niet de enige die zich wou bewijzen vandaag. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas maakten er hun doel van om nog sneller te gaan, maar met respectievelijk 1:18.400 en 1:18.560 waren ze net niet snel genoeg.

Charles Leclerc, de nieuwkomer in Formule 1 bij Sauber, reed maar liefst 160 keer het circuit rond. Voor Force India reed Ocon er 130. Een groot verschil met Fernando Alonso (McLaren), die net zoals Stoffel Vandoorne gisteren pech kende met de MCL33. Na 47 rondes moest de wagen naar de pits voor een nieuwe motor. Alonso kon tegen het einde van de testdag nog tien rondjes rijden, goed voor 57 in totaal.

Morgen starten de piloten, waaronder Stoffel Vandoorne, weer om 9u00.

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen