Home > #Hoofdnieuws > Olsbergs MSE opnieuw in WK Rallycross

Olsbergs MSE opnieuw in WK Rallycross

Rallycross-team Olsbergs MSE keert terug naar het FIA Wereldkampioenschap Rallycross, en dat met het Zweedse rijdersduo Kevin Eriksson en Robin Larsson. Twee gloednieuwe Ford Fiesta’s zullen worden ingezet.

In 2014 pakte het team van Andreas Eriksson nog de titel bij de teams. In 2017 werd er geopteerd voor het GRC (Global Rallycross), maar nu keert het team dus opnieuw naar het WK van IMG. Beide rijders toonden reeds hun kunnen in het WK. Larsson won in 2015 de afsluitende manche in Argentinië en Eriksson haalde dan weer een mooie overwinning in het Duitse Buxtehude, in 2016.

Andreas Eriksson, CEO van OMSE: “Ik ben benieuwd wat ons snelle duo Larsson-Eriksson kan verwezenlijken op het circuit. Ze toonden eerder al hun potentieel in het WK. 2018 is een groots jaar voor ons met de ontwikkeling van een compleet nieuwe wagen voor de komende campagne. Die wagen wordt uitgerust met onze eigen gebouwde motor die al zijn waarde toonde.”

Nog een leuk detail voor ons land, Guillaume De Ridder rijdt voor OMSE in de categorie RX2, zowat de laatste stap naar het WK Rallycross.

De WK-rijders beginnen half april in Barcelona aan het seizoen terwijl De Ridder zijn campagne start in eigen land, te Mettet.

(bron FIAWorldRallycross)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium