Home > #Hoofdnieuws > Neuville als WK-leider naar Mexico

Neuville als WK-leider naar Mexico

Uiteraard is niet de aanwezigheid van Sébastien Loeb in Mexico voor ons het belangrijkste nieuws van de komende derde manche van het WRC, maar wel dat een Belg als enige WK-leider aan de wedstrijd start. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul wacht in het Midden-Amerikaanse land echter geen makkelijke opdracht, want zij zullen vrijdag de rally moeten openen.

Neuville en Gilsoul zullen dus in Mexico op vrijdag tijd verliezen, dat staat vast, maar onze landgenoten in hun Hyundai, laten dat niet aan hun hart komen. Zij waren de afgelopen weken duidelijk als het over de startpositie ging: “We trekken naar Mexico na onze fantastische winst in Zweden en als WK-leider ben je natuurlijk extra gemotiveerd. Ik heb in Mexico in 2013 mijn eerste podium behaald, ik scoorde er een jaar later ook het eerste podium voor Hyundai. Dat ik vooraan moet starten, is deel van het spel en ik ga de uitdaging graag aan. Ik wil best als eerste starten voor de rest van het seizoen, want dat betekent dat je het WK leidt… Mexico is ook speciaal vanwege de hoogte, de auto’s hebben er duidelijk minder vermogen.

De feiten en geen echte chocolade

De rally van Mexico is de derde WK-manche en brengt ons naar ongekende hoogte. In de Sierra de Lobos en de Sierra de Guanajuato, komen de deelnemers tot op 2737 meter, het hoogste punt van het seizoen. Door die hoogte verliezen de motoren overigens tot 20% van hun vermogen. De rally start in het pittoreske stadje Guanajuato, op donderdagavond met een bijzondere korte proef in de straten van het centrum. De langste proef van het seizoen, El Chocolate, is echter niet meer. De KP met de lekkere naam werd zo goed als gehalveerd tot 31,44 kilometer. In totaal staan er 22 proeven op het menu, waarvan één op donderdagavond, negen op vrijdag, nog eens negen op zaterdag en drie – waaronder de Power Stage – zondag. Alles samen telt Mexico 344,49 kilometer tegen de chrono.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender