Home > #Hoofdnieuws > GRX Taneco met Hyundai in WK Rallycross

GRX Taneco met Hyundai in WK Rallycross

GRX Taneco, dat is de officiële naam dit jaar voor het team van teambaas Marcus Grönholm, zal twee Hyundai i20 inzetten in het komende WK Rallycross dat half april start in Barcelona.

Die i20’s zullen bestuurd worden door Marcus’ zoon Niclas en de Rus Timur Timerzyanov. Die laatste was afgelopen seizoen aan de slag bij STARD, het team van de Oostenrijker Manfred Stohl. Timerzyanov won in 2012 en 2013 de Europese titel bij de Supercars en mag dus steeds bij de kanshebbers worden gerekend voor een topnotering. Niclas was dan weer Fins kampioen in deze discipline in 2015.

De Hyundai werd opgebouwd is opgebouwd op basis van rally-versie van 2016 en werd voor rallycross verder ontwikkeld door GRX en Set Promotion. De eerste testen staan de komende weken gepland.

Marcus Grönholm is de teambaas en een andere Fin, Jussi Pinnomäki, is teammanager.

Marcus over de keuze voor Hyundai: “We kozen de Hyundai vanwege mijn goede relaties met Michel Nandan, teambaas van Hyundai in rally. Maar het blijft een privé-project. We hebben geen fabriekssteun zoals anderen in het WK Rallycross maar kregen veel informatie toen we de wagens kochten. Tot dusver zien de wagens er goed. Ik had gewenst nu al te testen, maar ik heb er vertrouwen in dat we de komende weken beginnen te testen. We hebben enkele oplossingen die nog niet zijn gezien in rallycross. En we weten dat Timur een resultaat kan halen en Niclas heeft goed getraind afgelopen winter. Ik zou verrast zijn moesten we de grote jongens nooit kunnen verschalken.”

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland