Home > #Hoofdnieuws > Problemen met de wagen voor Vandoorne, Vettel snelste in Barcelona

Problemen met de wagen voor Vandoorne, Vettel snelste in Barcelona

Vol goede moed begonnen de F1-teams dinsdag in Barcelona aan de tweede week van de wintertests. Voor het einde van het eerste uur was de pret voor onze Belg Stoffel Vandoorne in de McLaren MCL33 echter al over. Zijn wagen viel uit aan begin van de pitstraat en het team moest de wagen de garage induwen.

Na de middag stond de MCL33 weer langs de kant, deze keer met een hydraulisch probleem. Stoffel sloot de testdag af met 38 ronden op de teller, het minste van alle piloten. Morgen neemt Alonso het stuur van de McLaren over.

Onze Noorderbuur Max Verstappen nam plaats achter het stuur van de Red Bull Racing RB14. Teamgenoot bij Red Bull Ricciardo was namelijk ziek. Verstappens wagen viel omstreeks 16u30 uit na 114 rondjes. Een kwartier voor het einde reed de Red Bull terug buiten. Het eindtotaal staat op 130 rondjes voor Max aan het einde van de eerste testdag.

Sebastian Vettel reed gisteren de meeste ronden. Zijn Ferrari deed het feilloos de hele dag en wist 171 ronden af te leggen. Met een rondje van 1.20.396 (op de Medium band) was de Duitser ook meteen de snelste.

De tests van vandaag zijn begonnen om 9u00.

Foto en tekst: Jens Mommens

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock