Home > #Hoofdnieuws > Geslaagde BelNed-opener op het Duivelsbergcircuit

Geslaagde BelNed-opener op het Duivelsbergcircuit

Na de heren en dames van het VAS rallycross-kampioenschap (regionaal) op zaterdag waren zondag 4 maart de nationale rijders aan de beurt op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Voor de goede orde, de wedstrijd in Maasmechelen telde ditmaal nièt mee voor het Belgisch Rallycross-kampioenschap maar enkel voor de “BelNed-cup”.
Heel wat rijders tekenden present op het Duivelsbergcircuit, wellicht mede gelokt door de prijzenpot van om en bij de 15000 euro die onder meer onder impuls van Ludo Helven, zelf nog actief rallycrosser in de klasse Supernationals plus 2000cc, werd bijeen gezocht.
Voeg daarbij nog het zonnetje dat tot de vroege namiddag ijverig haar best deed om ons termen als “polaire vortex” of “Siberische temperaturen” te doen vergeten plus het spektakel dat de deelnemers boden en we kunnen stellen dat het publiek waar kreeg voor de luttele 10 euro die men aan de kassa diende te betalen.

Supernationals plus 2000cc: Volvo-festival
Luc Maris en Kristof Bex, beide met een Volvo S40 onderweg, verdeelden de beste reekstijden en ook tijdens de finale kwam het duo elkaar tegen. Maar in de finale was er ook die ene Fiesta-rijder, Steve Volders, die een aardig woordje kwam meespreken wat de overwinning betrof. Daarnaast was er ook Bert Bosmans die met zijn Volvo C30 de debatten van nabij volgde, net als Filip Vanderheyden, de derde S40-rijder in de finale. Nadat eenieder de verplichte jokersectie éénmaal had afgewerkt was het drummen geblazen net voor het opgaan van de Duivelsberg met Volders als voornaamste slachtoffer. Kristof Bex wist, ondanks een gemiste start, het laken naar zich toe te trekken en bleef merkgenoten Bosmans en Maris voor terwijl Volders een podium letterlijk in rook zag opgaan.

Supernationals min 2000cc: Robbe Goris verrast
Corsa-rijder Robbe Goris, het jonge rallycross-talent (20 jaar) uit Arendonk, nam een bliksemstart in de finale en spurtte resoluut naar de eerste plek. Daarmee verraste hij onder meer de Nederlanders Peter van de Wege (Toyota Yaris) en Ron Snoeck (Volvo C30). Ook na het jokeren bleef Goris het ervaren duo voor en hij slaagde er met verve in de eerste plek te behouden tot de finish, ondanks fel aandringen van van de Wege. De plaatsen vier, vijf en zes waren respectievelijk voor Martijn Vanhove, Kris Bammens en Dave Van Beers.

Super1600: Otzer vanop rij twee
Drie verschillende rijders zetten de een beste reekstijd neer in de drie heats. Wat nog maar eens aantoont hoe dicht het bij elkaar ligt in deze klasse. Na de heats was het Davy Van den Branden die de rangschikking aanvoerde voor Steve Otzer. Maar in de finale keerde Otzer de rollen om. Vanop rij twee ging de Saxo-rijder naar de leiding om deze niet meer af te staan. Davy Van den Branden eindigde op de tweede plek, en dat mag een mooie beloning genoemd worden nadat het team de Citroën DS3 van een nieuwe motor voorzag na de training op zaterdag. Peugeot-rijder Yves Teelen vervolledigde het podium.

Supercars: Coox verzorgt het spektakel met zijn VW Polo en wint
Jochen Coox was driemaal snelste tijdens de reeksen maar liet zich in de finale toch even verrassen door de Zweed Daniel Thoren. Die laatste kwam na Mettet voor de tweede keer in actie in België. Thoren ging in de fout in zijn ijver om Coox alsnog voor te blijven. Nadat Thoren zich daarna nog eens verslikte bij het ingaan van de joker was het Paul Allerts die tweede werd met zijn Mitsubishi.

Andere klassen aan het werk: RST en Sprintcars
In de instapklasse RST was de zege voor de Nederlander Jari van Hoof terwijl onze landgenoot Christiaan Spelmans won bij de Sprintcars.

VAS: winst voor Dexters, Kemps en Loodts
Op zaterdag tijdens het regionale kampioenschap won Didier Dexters (Toyota MR) in de klasse min 1600cc (regionale A), regerend kampioen Jonas Kemps (BMW) was de beste in de klasse boven 1600cc (regionale B) terwijl Corsa-rijder Rudy Loodts won in de klasse Promo.

De volgende wedstrijd meetellend voor BelNed wordt verreden op het Eurocircuit te Valkenswaard en dat op zondag 22 april. Die wedstrijd telt overigens ook mee voor het Belgisch kampioenschap.