Home > #Hoofdnieuws > Duitse Dubbel: Formule E-winst voor Daniel Abt en Audi

Duitse Dubbel: Formule E-winst voor Daniel Abt en Audi

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row _builder_version=”3.0.105″][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Daniel Abt maakt Duitsland trots als eerste Duitser die een Formule E-race wint. Dat deed hij gisteren in Mexico City. En voor welk team doet hij dat anders dan voor Audi Sport Abt Schaeffler? Hij heist zichzelf daarmee van de tiende naar de zesde plaats in het kampioenschap. Zijn bedanking gaat vooral uit naar de snelle mecaniciens die zijn vliegensvlugge pitstop verzorgden: “Ik weet niet hoe ze het hebben gedaan, maar ik weet wel dat die snelle stop de sleutel was voor de overwinning.” 

In Hong Kong leek de Audipiloot in hart en nieren al zijn eerste E-prixwinst te behalen, maar na de race werd zijn overwinning ongeldig verklaard. In Mexico City startte hij als vijfde op de startgrid, maar na pech voor Rosenqvist en een snelle pitstop stond niets hem meer in de weg om de eerste Audi-overwinning in Formule E te verzorgen.

Die pitstop was inderdaad een heel goede. Oliver Turvey (NIO) reed voor de autowissel aan de leiding, een plaats voor Daniel Abt. Het was echter de laatste die het snelste weer de baan opkwam. Mede dankzij de afgeschafte minimum pitstoptijd, die de organisatie normaal bepaalde voor elke race. Turvey eindigde tweede, Buemi (Renault e.dams) blijft consistent en mag het laatste podiumplaatsje innemen. Het is de twintigste keer in zijn Formule E-carrière dat hij in de top drie eindigt.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

 

 

Pechvogel Rosenqvist

Felix Rosenqvist vertrok vanaf de pole, maar kende pech tijdens de race. De batterij van zijn wagen begaf het na vijftien rondes. Een teleurstelling voor de Mahindra-rijder: “Het was een van de zeldzame dagen waarop ik kan zeggen dat alles perfect verliep. Vanaf de vrije trainingen tot de kwalificatie. Tijdens de race leidde ik comfortabel met drie seconden, en het verbeterde alleen maar. Het was een beetje te mooi om waar te zijn, maar het probleem lag niet aan ons. We moeten verdergaan en terug naar de top geraken.

We hebben vandaag gezien dat Formule E heel onvoorspelbaar is. Kijk maar naar wat er met Felix is gebeurd. Maar daar mag je niet te veel bij stilstaan. Ik ben nu vooral heel blij en trots op het team. Dit was een geweldige dag”, aldus de winnaar van de vijfde E-prix van het seizoen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Rosenqvist was niet de enige die zijn leidersplaats in Mexico verloor door pech. Ook Oliver Turvey maakte het mee, vorig jaar tijdens de Mexico City E-prix. “Vorig jaar was het heel moeilijk. Ik startte vanaf de pole, maar kreeg net als Felix problemen terwijl ik de wedstrijd leidde. Dit startte het iets slechter, maar eindigde het beter. Het was een spannende race, maar ik ben heel blij met mijn eerste podiumplaats.”

Jérôme D’Ambrosio (Dragon) eindigde op de elfde plaats. Daarmee doet hij het beter dan André Lotterer (Techeetah) die uiteindelijk dertiende werd. In de Santiago E-prix werd Lotterer nog tweede.

Op 17 maart is het tijd voor de zesde manche van Formule E in Punta Del Este, Uruguay.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend