Home > #Hoofdnieuws > Heel wat veranderingen in Belcar

Heel wat veranderingen in Belcar

Er verandert wat binnen het Belcar-landschap: twee extra series, twee nieuwe trophies en een lagere normtijd tot 1min30. Deze nieuwe Belcar-structuur staat vast tot en met 2021. Fans kunnen nu al het weekend van 7 en 8 april met stip noteren voor de eerste Belcar races van het seizoen op Circuit Zolder, tijdens het New Race Festival Blancpain GT Series.

Er komen in 2018 zes wedstrijden in Belcar Endurance Championship, met tweemaal Spa en viermaal Zolder. Belcar is back en wel op een zeer hoog niveau. Zowel qua kwaliteit als kwantiteit.

Twee nieuwe trophies in het Belcar Endurance Championship

Alle wagens die binnen de GT4 klasse vallen, kunnen op hun beurt punten scoren voor de Belgian GT4 Endurance Cup. Er komen steeds meer constructeurs die volop inzetten op GT4. Naast de bestaande merken (Porsche, Ginetta, KTM, McLaren,…) werden recent ook de volgende bolides gehomologeerd: Audi R8 LMS GT4, Mercedes-AMG GT4, BMW M4 GT4. In de Belgian GT4 Endurance gaan we al zeker de Mercedes AMG, Porsche Cayman en BMW M4 aan het werk zien. Alle Porsches die mee rijden, dingen eveneens mee voor de Porsche Endurance Benelux trofee, officieel ondersteund door Porsche Motorsport!

Twee extra Belcar Series: Belcar Historic Cup en Belcar Youngtimer Cup

Circuit Zolder wil met de Belcar Series voor iedere racefan, jong en oud, een gevarieerd programma bieden. Zo krijgen youngtimers en oldtimers vanaf 2018 de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben onder de Belcar paraplu. In de Belcar Historic Cup racen oldtimers tot en met het jaar 1981. In de Belcar Youngtimer Cup strijden youngtimers in de klassen GT, Toerisme en Nineties van bouwjaar 1982 tot en met 1999. Zij racen dit jaar grotendeels in afzonderlijke manches tijdens dezelfde weekends als het Belcar Endurance Championship. Meer series betekent meer competitie, meer sfeer en meer fun! Het wordt uitkijken naar de eerste afspraak.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen