Home > Industrie > Nieuwe BMW Alpina XD3 heeft bescheiden 388 pk

Nieuwe BMW Alpina XD3 heeft bescheiden 388 pk

Met 388 pk, een 3.0 zescilinderdiesel motor met vier turbo’s en directe injectie bracht BMW de Alpina XD3 naar een nieuw level. De SUV, gebaseerd op de BMW X3, gaat van nul naar honderd km/u in 4,6 seconden en bereikt een topsnelheid van 266 km/u. De nieuwe ZF automatische transmissie met acht versnellingen houdt de wagen onder controle. Vierwielaandrijving gebaseerd op het xDrivesysteem van BMW zorgt voor maximale tractie en garandeert de veiligheid. Met een simpel knopje schakelt de bestuurder tussen Comfort en Sport+. De wagen komt standaard met 20″ wielen, de 22″ zijn optioneel. Het verbruik komt neer op 9.0 l/100km en de CO2 emissie is 238 g/km.

BMW Alpina stelt deze sportieve SUV voor in Genève op 6 maart 2018.

© BMW Alpina

You may also like
In een notendop: GT
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Alessandro Zanardi: “er zijn verschillende aspecten die we kunnen gebruiken als uitgangspunt voor een beter leven”
DTM Zolder: met Robert Kubica?