Home > #Hoofdnieuws > Guillaume De Ridder: “Een tweede RX2-seizoen om te winnen”

Guillaume De Ridder: “Een tweede RX2-seizoen om te winnen”

Het contract is enkele dagen geleden getekend: Guillaume De Ridder verschijnt aan de start van het World RX2 kampioenschap aan het stuur van een wagen van Olsbergs-MSE, het team van Andreas Eriksson. Dat team staat in voor de productie van alle RX2-wagens, in samenwerking met Avitas Motorsport in Turkije. Het werd kampioen in 2016 en 2017 met de Fransman Cyril Raymond. Voor de Zelos-rijder zijn de omstandigheden dus meer dan gunstig om zijn prestatie uit zijn eerste seizoen te bevestigen, waar hij op een prachtige derde plek eindigde in het kampioenschap en bovendien ‘Rookie of the Year’ werd.

De kalender voor het seizoen 2018 van het RX2 kampioenschap

Ik ben natuurlijk in de wolken om mijn tweede RX2-seizoen te betwisten in zulke positieve omstandigheden. Vijftien maanden geleden kende ik niets van rallycross en vandaag bevind ik me in één van de beste teams in deze discipline… Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik weet wel dat van mij een vijf sterrenprestatie verwacht wordt, maar ik ben er klaar voor”, vertelt De Ridder, “Vorig jaar ontdekte ik de discipline, de circuits, de auto, de wedstrijdtactiek, het bandenbeheer en de jokerronde. Dit jaar heb ik de nodige ervaring op zak en ik heb op het einde van vorig seizoen gemerkt dat ik kon rivaliseren met Cyril Raymond, de dubbele kampioen in de discipline. Dat ziet er goed uit. De kalender is identiek aan die van vorig jaar: ik ken dus alle circuits behalve Silverstone, dat Lydden Hill vervangt, maar die omloop is nieuw voor iedereen. Het wordt werken geblazen… Rallycross is een opeenvolging van sprints en je mag niets aan het toeval overlaten. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe auto uit te testen – drie testdagen staan gepland in de loop van het seizoen – en aan de start te staan van de eerste race… voor mijn eigen publiek, hier, in Mettet.

 

Andreas Eriksson, de CEO Olsbergs MSE is ook enthousiast: “Guillaume viel ons vorig jaar al heel snel op. Het is uitzondelijk voor iemand zonder rallycrosservaring om te presteren zoals hij dat deed.  Zowel in als naast de auto is hij een volleerde professional en tegen het einde van het seizoen had Guillaume zichzelf gevestigd als de meest consistente piloot en als naaste rivaal van Cyril Raymond. We zijn verheugd dat we een overeenkomst hebben bereikt waarvan we denken dat ze ons de meeste kansen biedt op de allerhoogste resultaten.

(persbericht)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium