Home > #Hoofdnieuws > Familie Martin in 25 Uur VW Fun Cup!

Familie Martin in 25 Uur VW Fun Cup!

Met zijn vieren zijn ze de meest succesvolle familie in de grootste wedstrijd van België : de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Samen vierden ze al 7 overwinningen, verdeeld over twee generaties van piloten. In het weekend van 5, 6 en 7 juli 2018, stappen de Martins met zijn allen in het strijdperk van de immens populaire 25 Uren VW Fun Cup op het Circuit van Spa-Francorchamps !

Hoewel pas benoemd tot officieel fabriekspiloot van Aston Martin Racing in het Wereldkampioenschap Uithouding (FIA WEC) en in de Blancpain GT Series, zal Maxime Martin ook deelnemen aan de 25 Uren VW Fun Cup. Het is onder andere in deze langste uithoudingsrace van ons land, georganiseerd door Kronos Events, dat Maxime zijn eerste stappen in de autosport zette, nu alweer meer dan tien jaar geleden. « Ik heb inderdaad aangezet tot dit initiatief », vertelt Maxime, winnaar van de editie 2010. « Na mijn eigen zege in de 24 Uren van 2016, kreeg het samenbrengen van de familie op één wagen plots werkelijk zin. Zeven overwinningen is niet niks! Maar we doen het natuurlijk in de eerste plaats voor het plezier ».

« Pushpapy » kent zijn ploegmaats natuurlijk bijzonder goed. Zijn beroemde vader Jean-Michel, viervoudig winnaar van de 24 Uren van Spa tussen 1979 en 1992, die vandaag voornamelijk Historic-wedstrijden rijdt, is graag van de partij. « Ik verwacht een leuke familiebelevenis », verheugt Jean-Michel zich. « Het is vele jaren geleden dat ik samen met mijn broer Philippe reed. Het wordt geweldig om nog eens als ploegmaats een wedstrijd te betwisten op Spa-Francorchamps. Anderzijds moeten we proberen om ons niet al te belachelijk te maken tegenover de ‘kleine mannen’ in ons team, Maxime en zijn grote broer Romain ».

Heel wat historiek

En er is nog meer ! Philippe Martin, respectievelijk de broer van Jean-Michel en een oom van Maxime, zet voor het eerst sinds bijna 30 jaar ver weg van de circuits, nog eens een helm op. Laureaat met zijn broer in 1979 et 1980, zit Philippe vandaag in de evenementensector, en meer bepaald in de organisatie van wegrally’s. « De 25u VW Fun Cup zijn een gedroomde gelegenheid voor een familiewedstrijd », legt hij uit. « Wij hebben allemaal al vele 24 Uren van Spa betwist, maar nog nooit in zo’n aangenaam familiaal verband. Voor mij wordt dit een terugkeer naar de competitie na bijna 30 jaar afwezigheid. Ik kan niet wachten om achter het stuur te klimmen. We hopen natuurlijk alle vier om een mooi resultaat neer te zetten ».

De vierde man is niemand minder dan de grote broer van Maxime Martin. Romain begeleidde zijn broer in het begin van zijn carrière. Zo waren ze bijvoorbeeld nog teamgenoten in de… VW Fun Cup. Daarna reed hij nog enkele gelegenheidswedstrijden in Legends Car, om vervolgens meer dan tien jaar de helm aan de haak te laten hangen. « We proberen eigenlijk al jaren een familieproject op poten te zetten », bekent de timmerman van beroep. « Eindelijk is het zover ! Ik ben heel blij om weer voet op circuit te zetten, en dan nog in zo’n context ! Het doet me deugd om weer met mijn broertje op te trekken. Ik ben een groot bewonderaar van het ongelooflijk parcours dat hij in de autosport al heeft afgelegd, en ga er alles aan doen om niet al te ver van zijn tijden te blijven, of die van Jean-Michel. Ik denk dat ze de lat wel hoog zullen leggen… »

Legendarische decoratie

Ook de decoratie van de VW Fun Cup van de « Martin Family » belooft de autosportfanaten aan te spreken. De kever met startnummer 399, een Monoplace Evo3, krijgt namelijk… twee uitvoeringen in één ! De ene helft van de wagen wordt een waarheidsgetrouwe weergave van de beroemde Ford Capri ‘Gordon Spice’ waarmee Jean-Michel en Philippe samen de 24 Uren van Spa 1979 en 1980 wonnen, de eerste twee edities op de huidige omloop. De andere helft wordt die van de BMW M6 GT3 van ROWE Racing, die souverein regeerde over Spa-Francorchamps in de handen van Maxime in 2016.

De wagen van de Martins zal gepamperd worden door DRM Motorsport, een team dat sterk naar voor komt uit het peloton van de European VW Fun Cup, en vorig jaar zelfs heel vaak tot de eerste gelederen doordrong. Matthieu de Robiano en zijn mannen hebben afgelopen donderdag 22 februari hun nieuwe infrastructuur in Brussel ingehuld, maar behouden ook hun uitvalsbasis in Nijvel. « Voor de 25 Uren VW Fun Cup je vertrouwen schenken aan DRM Motorsport is een vanzelfsprekende keuze », benadrukt Maxime Martin. « Eigenaar Matthieu de Robiano ken ik goed. Zijn team heeft zich opgewerkt tot de besten in de VW Fun Cup en zijn infrastructuur is indrukwekkend. We zijn ervan overtuigd dat we dit onvergetelijk weekend in de beste omstandigheden aanpakken. »

Dan blijft er nog één puntje : onmiddellijk het weekend van 5, 6 en 7 juli 2018 in je agenda aankruisen om het avontuur van de « Martin Family » van nabij te volgen !

(persbericht)

You may also like
De eindejaarsvragen: Marnik Battryn
VW Fun Cup: vier dames willen… jongensdroom waarmaken
De eindejaarsvragen: Nygel Verhaeren
De eindejaarsvragen: Mathieu Detry