Home > #Hoofdnieuws > Belgen achter de schermen: Steve Carrein

Belgen achter de schermen: Steve Carrein

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″]

Belgen achter de schermen zijn niet alleen ingenieurs of wedstrijdleiders die op nationaal of internationaal niveau actief zijn. Heel gepassioneerde autosportfans doen hun ding ook uit passie, denk maar aan de vele veiligheidsmensen op de circuits of de rallywegen. Iemand die ook heel wat uren in onze favoriete sport investeert, is de West-Vlaming Steve Carrein. Hij verzorgt al iets meer dan een jaar de Nederlandstalige Facebookgroep van de supporters van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Die Facebookgroep is een prachtige manier om onze WK-leiders op de voet te volgen, maar dat vraagt heel wat inzet van Steve.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/steve-carrein.jpg” _builder_version=”3.0.105″]
[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.105″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row _builder_version=”3.0.105″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Steve, hoe is het allemaal begonnen?

“De aanleiding voor het creëren van de Nederlandstalige Facebook-groep is in feite de Rally van Zweden 2017 geweest…Ik was het zo beu dat zogenaamde “supporters” van Thierry en Nico altijd klaar staan om onze jongens bij iedere fout met de grond gelijk te maken en direct al het positieve wat Thierry en Nico hebben gedaan “te vergeten”. De definitie van het woord “supporter” dient te worden herbekeken, want voor mij komt het woord supporter van het Franse werkwoord “supporter”, wat letterlijk (onder)steunen betekent. En wanneer heeft iemand steun nodig… wel meestal als het eens iets minder gaat. Ik postte naar aanleiding van ‘Zweden 2017’ een open brief (reactie) op Facebook om mijn frustratie te uiten. Na het posten van mijn mening, kreeg ik diezelfde avond telefoon van Ray Sweigh, de persoon die samen met Alain Janssen de Franstalige groep beheert, een groep die trouwens al 8 jaar bestaat en nu bijna 11.000 leden heeft. De vraag was of ik die brief eventueel kon vertalen naar het Frans, zodat deze in hun groep kon geplaatst worden. Dat heb ik dan ook gedaan en vervolgens kwam dan de onvermijdelijke vraag of ik geen interesse had om een Nederlandstalige Faceboekgroep te beheren. En nu zijn we dus een jaar verder…”

Er kruipt toch veel tijd in?

“Ik moet eerlijk zeggen dat deze groep nu wel een stuk van mijn leven heeft overgenomen en dat het mogelijk is dankzij de steun van mijn vrouw Kimberly. Maar ik doe het nog altijd met evenveel plezier.”

Vanwaar die passie?

“Zoals elk kleine jongen die in de Westhoek woont en een beetje van ronkende motoren houdt is mijn passie begonnen door de toenmalige 24 Uur van Ieper, waar ik met mijn vader vanaf mijn 5 jaar al meeging naar de Grote Markt en de proef op de industriezone van Ieper om er om drie uur ’s nachts met grote ogen de prachtige rallyauto’s over het podium te zien rijden. Ik heb tevens het geluk deel uit te maken van de toffe groep die de Renties Ypres Rally organiseert en help er mee om een proef op te bouwen en tijdens de proef alles in goede banen te proberen leiden, om daarna natuurlijk alles terug af te breken en op te ruimen. Vanaf eind jaren ’90 ben ik dan begonnen met ook andere rally’s te gaan bekijken en dat is sindsdien niet meer veranderd. Ik ben tevens niet alleen fan van Neuville, maar tevens van Hayden Paddon en François Duval die niet zover woont van waar ik nu woon. Mijn rally-idool als kleine jongen was Robert Droogmans. Op Belgisch niveau heb ik niet echt een favoriet, zolang het maar spannend blijft tot de laatste meter van de laatste proef.

En dit trek ik door naar het WRC. Natuurlijk heb ik het liefst dat Thierry en Nico de rally winnen, maar ik gun het anderen eveneens… Zolang het maar spannend blijft!”

Link Faceboekgroep

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender