Home > #Hoofdnieuws > Stemmen voor de start van het Belgian Rally Championship

Stemmen voor de start van het Belgian Rally Championship

In Walshoutem, een klein gezellig dorp vlakbij Landen vond de traditionele persconferentie voor de Haspengouw Rally plaats, de opener van het Belgian Rally Championship 2018.

De eerste die zijn opwachting maakte was vicekampioen en thuisrijder Kris Princen. “Het wordt een snelle rally, met minieme verschillen, want het ligt echt kurkdroog”, wist de Skoda-rijder. “Reken op verschillen van enkele seconden tussen de toppers op het einde van de wedstrijd. Een kleine fout en je rally kan over zijn…”

Belgisch kampioen Vincent Verschueren beaamde de visie van zijn concurrent en hij had goed nieuws: “Wij gaan acht van de negen wedstrijden van het Belgian Rally Championship rijden. Ik twijfel tussen Spa en de Wallonie als wedstrijd die ik zal laten vallen. Verder sluit ik me aan bij Kris voor wat de wedstrijd van morgen betreft.

Cédric Cherain doet het ook zesmaal dit jaar en is dus mee titelfavoriet. “Een goede beslissing van de promotoren van het Belgian Rally Championship en de RACB om naar zes wedstrijden te gaan die de rekening van het kampioenschap maken. Zo kunnen wij dus nu ook meespelen, uiteraard ook in een Skoda Fabia, de wagen om in België kampioen te worden.

De jeugd ook

Guillaume de Mevius en Sébastien Bedoret vertegenwoordigen de jeugd in het Belgian Rally Championship en zij doen het beide in een Peugeot 208T16. Beide jonge rijders gaan ook minstens zes wedstrijden rijden en komen dus ook in aanmerking voor de titel en leuk detail, ze doen dat allebei in een Peugeot 208T16. de Mevius doet nog Spa, Ieper, Wallonie, East Belgian en de Condroz. “Wij kunnen inderdaad voor de titel gaan, maar ik zal al blij zijn met een podium uiteindelijk.

Outsiders in R5

Thuisrijder Steve Matterne doet het driemaal met de Skoda, terwijl Ieper en de Condroz nog met de Mitsubishi worden verreden. Twee andere outsiders komen dan weer uit West-Vlaanderen, Steven Dolfen (Citroën) en Bruno Parmentier (Ford). “Voor ons telt ervaring opdoen en uitrijden”, wisten beide heren nog te melden.

Naast de acht wagens uit de klasse R5, zien we morgen in Landen ook de WRC Impreza van Marc Timmers en uiteraard drie Porsche 911, waaronder de wagen van Patrick Snijers. Ook de diverse Mitsubishi Lancer EVO X mogen in het oog gehouden worden.

 

You may also like
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
BRC Haspengouw: reacties na de tweede lus
BRC 2020: ook De Cecco minstens zesmaal