Home > #Hoofdnieuws > Druk seizoen allrounder Steve Vanbellingen start in Haspengouw

Druk seizoen allrounder Steve Vanbellingen start in Haspengouw

Steve Vanbellingen is misschien wel dé allrounder in onze nationale autosport. De Leuvenaar combineert de laatste seizoenen intensief circuit en rally en dat met heel wat sterke resultaten. Er is dan ook geen reden om die aanpak te wijzigen en dus zien we Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen zaterdag 24 februari aan de start verschijnen van de Haspengouw Rally, de opener van het Belgian Rally Championship. Daarnaast werkt de zaakvoerder van Amaze en Stand21 hard aan een mooi programma op circuit.

Net als de voorbije seizoenen zien we Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen aan de start verschijnen van een selectie van mooie wedstrijden van het Belgian Rally Championship, een kampioenschap dat jaar na jaar aan spektakel en kwaliteit wint. Het duo doet dat opnieuw met een Mitsubishi EVO X uit de stal van Colsoul Rallysport.

Trouw aan teams

Steve Vanbellingen: “We kennen de auto en we hebben er al meermaals mooie resultaten mee behaald, denk maar aan de Haspengouw en de Spa Rally afgelopen seizoen. Ik werk al geruime tijd met Colsoul Rallysport samen en dus blijft dat ook dit seizoen zo. Ik hou er niet van om vaak van team te wisselen, want als ik me ergens thuis voel, blijf ik er ook met plezier actief. We rijden zeker vijf wedstrijden van het Belgian Rally Championship, te beginnen met Landen en Spa, en ook de Condroz staat zeker op het programma. De andere twee of mogelijk drie wedstrijden kondigen we op het gepaste moment aan. De ambitie is net als de voorbije jaren om te strijden met de andere productiewagens, want uiteraard kunnen we tegen de veel krachtigere R5-bolides niet op, maar dat is ook de bedoeling niet.”

Ook op circuit

Naast het Belgian Rally Championship staat ook een ander nationaal kampioenschap op de kalender: het Belcar Endurance Championship. Steve Vanbellingen zal opnieuw het hele kampioenschap afwerken, met als hoogtepunt van het seizoen de 24 Hours of Zolder.

Steve Vanbellingen: “Net als voor mijn rallyluik geldt dat ik in principe verder werk met mijn partners van de voorbije jaren, met name EMG Motorsport en Wiebe Wijtzes. Uiteraard is onze ambitie om samen weer voor sterke resultaten te gaan, net als de voorbije jaren, toen we onder meer een titel in de klasse behaalden en diverse zeges en podia aan ons palmares toevoegden. Verdere details over ons programma en de wagen volgen nog.”

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda