Home > #Hoofdnieuws > ‘Te kloppen man’ Princen presenteert Skoda Fabia R5

‘Te kloppen man’ Princen presenteert Skoda Fabia R5

Vanavond heeft Kris Princen zijn strijdwapen voor het BK rally 2018 voorgesteld, de Skoda Fabia R5 in de kleuren van zijn sponsor Dakwerken Crabbé. Daarmee rijdt de vicekampioen dit jaar een zestal wedstrijden in het nationale kampioenschap.

Tijdens de Rally van Haspengouw, komende zaterdag, rijdt Princen nog met de auto waarmee hij eind vorig seizoen de Condroz won. Vanaf de tweede wedstrijd beschikt hij over een nagelnieuwe Fabia uit de ateliers van BMA.

“De wagen staat dankzij het werk van de mensen van BMA perfect in orde en de eerste test in koud maar droog weer was erg representatief voor komend weekend”, vertelt de Limburger. “Vorig jaar wonnen we vier wedstrijden en kostten twee foutjes me uiteindelijk de titel. Dit jaar rijden we sowieso in Haspengouw, Spa, Bocholt en Ieper en ik hoop ook de East Belgian Rally en de Condroz aan dat programma toe te voegen. In elke wedstrijd punten scoren is dan ook nodig om mee te strijden voor de titel.”

‘Nieuwe’ copiloot

Bram Eelbode, volgens zowel Kris Princen als zijn vorige copiloot Peter Kaspers de meest onderschatte copiloot van België, is de ‘nieuwe’ navigator van Princen. Beide heren reden evenwel in het verleden al enkele jaren succesvol samen.

“Tijdens onze periode met de Clio in Frankrijk hebben we ons notasysteem perfect op punt gezet”, vertelt de West-Vlaming. “Ik ben ervan overtuigd dat onze goede samenwerking onze resultaten daar kan verklaren. Ik ga ook geen vijf jaar meer rijden, dus dit was het ideale moment om nog eens samen te rijden.”

Peter Kaspers denkt dat Princen aan de zijde van Bram Eelbode de te kloppen man wordt. Hijzelf neemt plaats naast Marc Timmers in een Subaru Impreza WRC. Timmers zal voor het eerst sinds begin de jaren 2000 nog eens een rally betwisten en rijdt net als Kaspers voor het plezier.

Tijdens de Sezoensrally in Bocholt neemt copiloot Yannic Sterken uitzonderlijk eenmalig plaats naast Princen.

Tekst: Michaël Oosterlinck.

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy