Home > #Hoofdnieuws > Top deelnemersveld voor opener BK Rallycross te Mettet

Top deelnemersveld voor opener BK Rallycross te Mettet

Zondag 25 februari vangt het seizoen BK Rallycross aan op het Circuit Jules Tacheny te Mettet. En de organisatie rond Freddy Tacheny mag zich nu al in de handen wrijven met het aangekondigde deelnemersveld. De stille hoop dat diverse internationale toppers zouden afzakken naar ons land om in de vorm van een eerste test deel te nemen aan de opener van het BK Rallycross wordt waarheid.

Bij de Supercars zien we naast onze landgenoten Jochen Coox (VW Polo) en Johnny Verkuringen (Subaru Impreza) ook nog eens de Noor Andreas Bakkerud, de Fransman Guerlain Chicherit, de Ier Derek Tohill, de Deen Ulrik Linnemann en de Zweden Peter Hedström en Daniel Thoren op de lijst staan. Bakkerud (Audi S1), een vaste waarde in het WK Rallycross, rijdt dit jaar voor EKS RX , het team van de Zweed Mattias Ekström, en is één van de kanshebbers voor de wereldtitel 2018. Chicherit is dan weer volop bezig Renaults klaar te stomen in samenwerking met het Britse Prodrive. En de overige namen zal u terugvinden in het Euro RX (Europees kampioenschap rallycross).

We kenden afgelopen jaar een uitermate spannend verloop in de klasse Super1600 en het goede nieuws is dat de protagonisten van die titelstrijd in Mettet alle opnieuw van de partij zijn. Zo zien we dat regerend kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) opnieuw present tekent evenals Dennis Remans (Ford Fiesta) en Steve Otzer (Citroën Saxo). Daarnaast zijn er nog Jordy Putzeys (Opel Astra), Yves Teelen (Peugeot 208), Nick Vanalken (VW Polo) en Joel Strackx (Honda Civic) die present tekenen vanaf de seizoensaanvang. Vanuit Frankrijk komt Grégory Fosse zich met een Peugeot 208 klaarstomen voor het Franse kampioenschap.

In de klasse Supernationals boven 2000cc zien we alvast het Volvo-trio Luc Maris, Kristof Bex en Bet Bosmans opnieuw aan de start verschijnen. Uiteraard mogen we hier Steve Volders met de Ford Fiesta nooit uit het oog verliezen. Hij ruilde de min 2000cc-klasse opnieuw in voor deze plus 2000cc-klasse. Stéphanie Van Lingen, de derde in de stand van 2017, heeft een goede verklaring voor haar afwezigheid. De BMW-rijdster en levensgezellin van Yves Teelen kondigde recent via de sociale media aan in blijde verwachting te zijn! Daar lijkt de opvolging verzekerd!

Zonder Steve Volders in de klasse Supernationals onder 2000cc lijkt de titelstrijd hier volledig open te liggen. Kurt Lambers, met zijn BMW vorig jaar vice-kampioen en de derde in de eindstand van 2017, Nick Neyens (Ford Escort) zullen er alles aan doen om Volders op te volgen. Maar onder meer Dave Van Beers (Renault Clio), Bart Coninx (Seat Ibiza) en Davy Van Ratingen (Toyota Corolla) liggen op de loer.

Naast vernoemde traditionele rallycross-klassen ziet u in Mettet tevens de Sprintcars (“buggy’s”) aan het werk.

U merkt het al , het beloofd een erg mooie opener van het BK Rallycross te worden. Daarenboven is er op zaterdag een trackday waar het team van Petter Solberg, PSRX, wordt verwacht in het kader van voorbereidend testwerk met het oog op het WK Rallycross dat half april aanvangt in Barcelona. Voor wie zondag 25 februari absoluut niets wil missen, de eerste vrije trainingen staan gepland om 8u45.

(foto J Dingenen / BK Mettet 2017 met een internationaal veld in S1600)

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard